Dünya'da 21 Haziran antrenörler günü olarak kutlanıyor. Hayatını spora adamış çeşitli spor branşlarındaki antrenörler bu özel günde yetiştirdikleri sporculardan kutlama bekler. Bir çok sporcu bu özel günde antrenörlerine "Hocam antrenörler günün kutlu olsun" demeyi unutur, ihtal eder, veya söylemeye gerek bile duymaz. Az sayıda sporcu ise antrenörlerinin kendine verdiği değer karşısında antrenörlerinin hakkını verir ve bu özel günlerini kutlar.

İSHAK TİRYAKİ'DEN BÜYÜK SİTEM

Zonguldak'ta boks sporunu ayakta tutan antrenörlerin başında gelen Boks Milli Takım antrenörü İshak Tiryaki 21 Haziran Dünya Antrenörler Günü"nü kutlamayı ihmal eden sporcularına büyük bir sitemde bulundu.

"BİR TATLI SÖZ BEKLEMEK HAKKIMIZ"

Dünyanın en nankör mesleği antrenörlüktür. Yürümeyi konuşmayı bilmeyen 7 yaşında çocuğu alır zirveye taşırsın beş kuruş emek karşılığı almazsın. O zirveye çıkar iki üç maaş alır, Biz antrenörler günümüzü kendi kendimize kutlarız. Onun için sporcu için kimseyle kötü olmaya değmez. Çünkü sporcu hep ister, hep ister, hep ister.

Vermek aklına gelmez. İstisnalar hariç. Vermek derken bir tatlı söz bir hatır sorma minnet gerisi hikaye. Ben yüzlerce şampiyon sporcu yetiştirdim, kimseden bir kuruş çalışma ücreti almadım. Aldı diyen varsa ben buradayım. 8-10 sene bedava emek. Sonunda bir tatlı söz beklemek hakkımız diye düşünüyorum"