Kdz. Ereğli Belediyesi Personel Limited Şirketi çalışanları, toplu sözleşmenin bitmesine 6 ay olmasına rağmen ekonomik koşullar karşısında ek zam yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a teşekkür ziyaretinde bulundular. Başkan Posbıyık, Kdz. Ereğli Belediyesi'nin büyük bir aile olduğunu belirterek; "Siz gayretli çalışın, Ereğli'yi güzelleştirmeye devam edin, ben sizlerin emeğinizin karşılığını en iyi şekilde vermek için çok daha fazla mücadele edeceğim" dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a, 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere ek zam yaptığı Personel Şirketi çalışanları teşekkür ziyaretinde bulundu.

Belediye-İş Sendikası iş yeri temsilcileri ve çalışanlar, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen ek zam almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler, "Çalışanlarınıza sahip çıktığınız için teşekkür ediyoruz" görüşünü paylaştılar. Başkan Posbıyık, ziyaretleri için çalışanlara teşekkür ederek şunları söyledi:

"Geçim standartları Türkiye'de maalesef çok kötü durumda. Hiçbir zorunluluğum olmasa da, bu duruma vicdanım el vermedi, Ağustos ayına kadar normal sözleşme devam ettiği halde ben yinede ilave zam verdim. Benim için alın teri son derece önemli. Eğer belediyeyi Ereğli'de büyütmek, güçlendirmek istiyorsak mutlak suretle sizlerin emeğinin karşılığı verilmesi lazım. Çalışanın hakkını veremeyen belediye başkanı başarısız belediye başkanıdır. Ben görevimi yaptım, belki Türkiye'de böyle toplu sözleşme devam ederken belediye başkanının ilave zam verdiğini duymadım. Yöneticilerimizle ve meclis üyelerimizle birlikte böyle bir karar aldık ve uygulamaya koyduk. En düşük işçi maaşını 5 bin 16 TL yaptık. İnanın daha fazla vermek istiyorum ama Türkiye'nin durumu belli. Bireyler nasıl sıkıntı çekiyorsa belediyelerde zorluklar çekiyor. Tahsilatlar düştü, fiyatlar fırladı. Yakıt giderleri hat safhada. Bir malzemeyi yerine aynı parayla koyamıyorsunuz. Sürekli zam geliyor. Ama biz yinede tecrübemizle, planlamamızı doğru yaparak gelirlerimizi artıracak çalışmalarla bu süreci başarılı şekilde yürütüyoruz. Ne müteahhide, ne de devlete borcumuz var. Çalışanlarımızın haklarını, ikramiyelerini, maaşlarını zamanından önce ödemekten büyük bir onur duyuyoruz. Ben size her hangi bir iyileştirme yaptığım zaman inanın kendimi güçlü hissediyorum, veremezsem çok güçsüz oluyorum. Sizin için iyi şeyler yapmaya çalışıyorum. Çünkü siz Ereğli halkına iyi şeyler yapıyorsunuz, burayı güzelleştiriyorsunuz, elinizden gelen gayreti gösteriyorsunuz. Aramızdaki en önemli akit gayretli çalışın, prensiplerimize uyun. Çalışmayan adamı affetmem. Ben sizin haklarınızı imkanlarımız ölçüsünde diğer belediyelerden en iyi şekilde ödemek için elimden gelen gayreti göstereceğim. Bugünkü ziyaretinizle doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha gördük. Sizin mutlu olmanızdan ben çok mutlu oldum. Evinizde, ailenizle sağlıklı, huzur içinde mutluluklar diliyorum."