Yapılan sözleşmeyle işçi ücretlerine sosyal hak ve yeni kazanımlarla birlikte yaklaşık yüzde 61 oranında zam yapan Başkan Çetin Bozkurt, "Toplu İş Sözleşmemizdeki amacımız, işçimize, emekçimize insanca yaşanabilir bir ücret vermektir. Tek amacımız işçilerimizin alın terinlerinin karşılığını verebilmektir. Belediye olarak işçinin emeğini koruyup, kollayan bir belediye anlayışı egemen kılıyoruz."dedi.

Belediyede en düşük işçi maaşının 7 bin 615 lira olduğunu belirten Başkan Çetin Bozkurt, "İşçilerimizi ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar altında ezdirmemek için elimizden gelen çabayı gösterdik. Buna göre en düşük işçi maaşının 7 bin 615 TL oldu. İşçilerimizin maaşları kıdemine göre, çocuk sayılarına ve sorumluluklarına göre artış gösteriyor. İşçilerimizin ikramiyelerinde de iyileştirme yaptık. Devletin vermiş olduğu 6672 sayılı kanuna denk gelecek şekilde iyileştirme yaptık. Bu artışlarla birlikte Batı Karadeniz Bölgesindeki belediyelerde çalışan kadrolu işçilerden bile fazla bir artış yaptık. Tüm işçilerimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
İşçiler de, "Başkanımız Çetin Bozkurt bu sözleşmeye imza atarak bir kez daha biz işçilerin yanında olduğunu ortaya koymuştur. İşçi ve emek dostu belediye başkanımıza, belediye yöneticilerimize ve sendikamızın yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.