Sonnur Kocakulak, 40 yaş ve üstü kadınların İstihdamı konusunda devletin daha hassas ve duyarlı olması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"41 yaşında bir bayan olarak şikayetim var. Çünkü 40 yaş ve üstü kadın olarak hiçbir yerde iş bulamıyoruz. Geçim şartları gittikçe zorlaşıyor ve muhtaç kaldığımız zamanlar çok oluyor. Artık bize de değer verilmesini istiyoruz. Hayat müşterektir çünkü. Bayanlar olarak kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmeliyiz. Artık kalıcı bir iş istiyoruz. Bunun değerlendirilmesini istiyoruz. 40 yaş ve üstü kadınlar hiçbir yerde İstihdam edilmiyor. Artık İŞKUR bile belirli bir yaş sınırı koyuyor ve zaten artık İŞKUR da alım yapmıyor. Bilmiyorum artık bu iş nereye kadar böyle devam edecek. Umudumuzu kesmek üzereyiz Biz 40 yaş ve üstü bir kadın olarak umudumuzu kesmek istemiyoruz. Yanımızda devletimizin olmasını istiyoruz çünkü çocuklarımız var ve onların da geleceklerini düşünmek zorundayız. İş istiyoruz. Tüm kadınlara buradan seslenmek istiyorum Benim gibi olanlar haklarını mutlaka arasınlar.
Ben şu anda günlük yevmiye ile düşük ücretli çalışmak zorundayım. Ancak böyle de olmuyor geçim şartları gittikçe de zorlaştı daha da zorlaşıyor devletimizin yanımızda olmasını istiyoruz."