Uzman Psikolog Fatma Erkul, intihar girişimlerinde istatistiklere bakıldığında; kadınların kurtarıldığı erkeklerin ise öldüğünün tespit edildiğini söyledi.

Son günlerde özellikle artan intihar vakalarına dikkat çekmek amacıyla Zonguldak Kent Konseyi tarafından harekete geçildi.
Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu tarafından İntiharlarla Mücadele konulu seminer düzenlendi.
Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen seminerde Gençlik Spor, Emniyet, Belediye ve Kent Konseyinden çok sayıda temsilci de hazır bulundu.

Zonguldak Kent konsey Eğitim ve Çalışma Grubu Başkanı Aslıhan Yıldız, "Günümüzde artan intihar vakalarına karşı farkındalık yaratmak için ve daha fazla intihar vakaları olmaması için Kent Konseyi Eğitim ve Çalışma Grubu olarak böyle bir seminer düzenledik. Aamacımız vakaları azaltmak insanları bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmaktır." dedi.
Yıldız, halka açık olan seminere, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü'nden, emniyet müdürlüğünden, üniversitelerden katılım olduğunu söyledi.

Seminerde Uzman Psikolog Fatma Erkul tarafından katılımcılara İntiharlarla Mücadele konusunda önemli bilgiler verildi.
"İntihar vakaların artış sebebi ne olabilir" sorusuna Eğitim ve Çalışma grubu Naşkanı Aslıhan Yıldız, "Ekonomik sorunlar olabilir, pandemi olabilir ve aile içi çatışmalarda artmış olabilir ekonomiye bağlı olarak bu ve buna benzer sebeplerle toplumumuzda intihar vakaları artmış durumda" ifadesini kullandı.