AK Parti Zonguldak Merkez İlçe eski Başkanı Metin Karaduman, AK Parti Zonguldak İl Yönetiminde son zamanlarda yaşanan ve kamuoyunu meşgul eden konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Siyasetin kişiler üzerinden yapılmaması gerektiğini belirten Karaduman "İnsanları siyasetten soğutmayın" dedi.

İl Başkanlığında isminin geçmesi ile ilgili soruları yanıtlayan Karaduman İl Başkanı olması yönünde kamuoyunda talepler oluştuğunu belirterek "AK Parti İl Başkanlığı noktasında ismimizin geçmesi normal ve doğaldır" dedi.

"KİŞİSEL HUSUMETLERLE PARTİMİZE BİR ŞEY KAZANDIRILAMAYACAĞINI ARKADAŞLARIMIZIN GÖRMESİ GEREKİYOR"

AK Parti Merkez İlçe eski Başkanı Metin Karaduman, il yönetiminde son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili şu açıklamayı yaptı: "AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevinden ayrıldığımızdan bu zamana kadar gerek parti çalışmalarını, gerekse Zonguldak'a gelen hizmetleri basından yakından takip ediyorum. AK Parti döneminde Zonguldak'a güzel hizmetler geldi. Hizmeti göreve yeni gelen arkadaşlarımızda devam ettiriyor. Parti içerisinde zaman zaman yaşanan hadiseler partili olarak insanı üzüyor. Burada yapılan çalışmalarını ve hizmetlerin anlatılması yönünde insanların enerji sarf etmesi gerekiyor. Ya da gelecek olan projeleri Zonguldak'a kazandırma yönünde hem teşkilat mensuplarımızın, hem de belediye başkanlarımızın, hem de siyasete gönül vermiş arkadaşlarımızın bu enerjiyle hareket etmeleri gerekirken, kişisel husumetlerle partimize bir şey kazandırılamayacağını arkadaşlarımızın görmesi gerekiyor."

"MUAMMER AVCI ARKADAŞIMIZIN DA, ZONGULDAK'TA PROJELERİN HIZLI HAREKET ETMESİNDE GAYRETLERİ VAR"

"Bu anlamda; AK Parti'de yaşananlar tabi ki üzücü. Çünkü insanın olduğu yerde insan başarı elde edebilir. İnsanları siyasetten uzaklaştırarak partiye bir şey kazandıramazsınız. İnsanların parti teşkilatlarında daha çok enerji sarf etmeleri için sizin gayretiniz olması lazım. O yönde plan-program, ya da ileriye dönük projeleri sunmanız gerekiyor. Siyasi arenada ne kadar insan çok olursa, hem teşkilat, hem de Zonguldak açısından artı kazandırır. Parti içerisinde yaşananları kişiselleştirmemek lazım. Muammer Avcı arkadaşımızın da, Zonguldak'ta projelerin hızlı hareket etmesinde gayretleri var. Sonuçta parti yönetimindeki bir arkadaşımız. Gerek karayolları olsun, gerek sağlık yönünden projelerin takipçisi olmaya çalışıyor. Bu arkadaşlarımızı uzaklaştırmak yerine daha özgüven vermek lazım. Bunları teşkilat içerisinde daha motive etmek gerekiyor. Cumhurbaşkanımız nezdinde ve Genel Merkez boyutunda olan ilişkilerini de kamuoyu yakından takip ediyor. Bunu fırsata çevirmek lazım. Bu anlamda da küstürmemek gerekiyor, kazandırmak gerekiyor."