İngilizce öğrenmek, çoğu insanın en zorlandığı konulardan birisi olarak karşısına çıkar. Fakat sanıldığı kadar zor olmadığını, öğrenmeye başladığınız an anlayacaksınız. İngilizce öğrenirken yapılan hatalar, herkesin yapabileceği hatalar olarak görülür. Bir iş yapmaya başladığınız zaman, hata yapmadan o işi öğrenmek, pek de mümkün olmayacaktır. Bu yüzden kesinlikle hata yapmaktan korkmamalı, aksine hata yapmanın size bir kazanım olarak geri döneceğini muhakkak bilmelisiniz. Sizlere bu anlamda en sık yapılan hatalardan söz edeceğiz. Eğer sizler de bu hataları yapıyorsanız, bir şeyleri öğrenme yolunda iyi bir adım atmaya başlamışsınız demektir.

Türkçe Düşünmek

İngilizce öğrenmek konusunda yapılan en büyük hatalardan birisi, şüphesiz ki Türkçe düşünmek olacaktır. Cümle çevirisi konusunda bile Türkçe düşünmek İngilizce öğrenme konusunda sizleri oldukça fazla olumsuz etkileyecektir. Bu etkinin altında kalmamak için yapılması gereken en büyük etki ise, Türkçe düşünmeyi bir kenara bırakmak olacaktır. Bu sayede İngilizce öğrenme konusunda çok daha iyi bir adım atmış olacaksınız. Aynı zamanda daha iyi öğrenebilecek ve bu hataları da düzeltebileceksiniz.

Ezber Yapmaya Çalışmak

Ezber yapmak, bizlerin eğitim konusundaki en büyük sorunlarından birisi olacaktır. Özellikle de matematik derslerinde karşımıza çıkan ezber yapmak zorunda kaldığımız formüller, aslında bizler o an içerisinde pek de bir şey kazandırmayacaktır. Bu zamana kadar da kazandırmadığını söylemekte fayda olacaktır. Dolayısıyla Türkçeyi İngilizceye çeviri konusunda da herhangi bir ezber yapmamanızı, aslında bunun pek de sağlıklı olmadığını söylemekte büyük fayda olacaktır. Eğer tam olarak öğrenmek gibi bir çaba içerisindeyseniz, işin mantığını anlamak en doğru seçeneklerden birisi olacaktır.

Pratik Yapmamak

Aslında burada ifade ettiğimiz tüm her şey, kolayca ulaşılabilir bilgiler olacaktır. Fakat bunları ne kadar çok tekrar edersek, o kadar çabuk anlayacağımızı da bilmemiz gerekecektir. İngilizce Türkçe çeviri hususunda da böyledir. Pratik her zaman için bir şey değil; çok şey olacaktır. Bu yüzden en azından her gün 1 saat boyunca sadece İngilizceye odaklanmak, sizlere pek çok şey kazandıracaktır. Bu sayede çok kısa sürede İngilizce konusunu çözüyor olacaksınız. Tam bir şekilde öğrendikten sonra ise, yine pratikleri bırakmamanız gerekecektir. Bu sayede daha iyi aklınıza işlemiş olduğunu göreceksiniz.

Araştırmamak

Yapılan en büyük yanlışlardan birisi de olan ile yetinmek olacaktır. Sizin önünüzde bir kitap var ise, sadece ona odaklı olarak çalışmak, aslında sizleri bir yerde köreltecektir. Bu yüzden bir konu hakkında araştırmak, o konu hakkında ufkunuzu çok daha fazla genişletecektir. Farklı konularda İngilizce terimleri de makaleleri de araştırmanızı öneririz. Belki bilimsel bir makale değil ama en azından kısa yazıları okumak, İngilizce öğrenmek adına en iyi yollardan birisi olacaktır. İngilizce çeviri yaparak da bu öğreniminizi en iyi şekilde pekiştirebilirsiniz.

Acele Etmek

Acele etmek, aslında pek çok şey kaçırmamıza neden olabilir. Bunun için hayatı tadında yaşamak, çok daha mantıklı ve faydalı olacaktır. İngilizce öğrenme konusunda en sık yapılan hatalardan birisi de acele etmek olacaktır. Hemen o an öğreneyim ve konuşayım istiyorsunuz. Fakat bu başlı başına büyük bir yanlış olacaktır. Dil çeviri bu anlamda sizlere kolay gelebiliyor olsa bile, ertesi gün anında unutacağınız bilgiler bir gün içinde kafanızda olabilir. Dolayısıyla kendinize bunun için uzun bir zaman tanımalısınız.

Aksan Yapmaya Çalışmak

İlk konuşmaya başladığınız zaman aksan yapma konusunda epeyce zorlanabilir olduğunuzu göreceksiniz. Fakat bundan daha doğal bir durum olmadığını da anlayacaksınız. Bu yüzdem aksan konusunda kesinlikle özgüveninizi kırmamalısınız. Bu pratik yaptıkça ortaya çıkacak bir durum olacaktır. İngilizceden Türkçeye çeviri konusunda her şey basit gözükebilir ama aksan konusunda zorluk yasabilirsiniz. Tabi ki bu da çok doğaldır.