Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Hakan Kutoğlu, ZGC'yi ziyaret ederek gazetecilere hem teşekkür etti, hem kentin sorunları hakkında sohbet etti. Başkan Kutoğlu, geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile yaptığı görüşmede imar sorunları ile ilgili görüştüğünü belirterek "Zonguldak'ta imarsız bina çok, imar sorunu belediyemize zarar veriyor,. Bu suistimale açık bir konu, imarsız yapı çok olunca belediye buralardan vergi toplayamıyor. Vatandaşlar mağdur olmasın diye düzeltme yapacağız ve önlemlerimizi alacağız.

Şu ana kadar belediyemiz açısından büyük bir zarar var bizim bünyemizde mimar arkadaşlarımız var bu konuyla ilgili başkana yardım edebileceğimizi teklif ettim" dedi.

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni (ZGC) ziyaret etti.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Başkan Kutoğlu'na ziyaret için teşekkür ederek "Yeni görevinizde başarılar diliyorum. Sizden güzel çalışmalar bekliyoruz. Yeni yönetiminizi ve sizi tebrik ediyorum" dedi.

Kutoğlu, Genel Kurul'da kendisine destek veren gazetecilere teşekkür ederek Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'dan yaptığı görüşmeden notlar aktardı.

Başkan Kutoğlu konuşmasında ilk olarak çözeceği sorunlardan bahsederek şunları söyledi:
"Bizde seçim sonrasi her ne kadar yürütme kurulu resmi göreve başlamasa da bizim de birisini seçmemiz lazım. Genel Sekreterlerden birisini değerlendireceğiz daha sonra resmi çalışmalarımız başlayacak. Zonguldak beklemez,
çalışmalara geçmemiz lazım, medyamız tarafsız davrandı Bu nedenle bütün Zonguldak medyasına teşekkür ediyorum.
Biz bütün basını Yürütme Kurulu olarak görüyoruz Bu yüzden basından kimseyi yürütme kuruluna koymadık en önemli çalışanımız basın olacak.
Ben uzun yıllardır sivil toplum kuruşlarında hep görev aldım, basınla aram hep iyi oldu burada da çalışmalarımızda sizden destek bekliyorum.

Zonguldak'ta birlik ve beraberliği sağlamak tekrar kent konseyine çatı örgütü olarak ayağa kaldırmak adına ben ortaya çıktım.
Geçtiğimiz günlerde Zonguldak Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan'ı ziyaret ettik. Bir çok konuda görüş alışverişinde bulunduk.
Eskiden yaşanan sıkıntılar yaşanmasın diye çalışmalarımızı sizlerin huzurunda sunacağız.
Hazırladığımız yeni önergede en fazla iki dönem görev yapılabilecek.
Geçmişte yaşadığımız sıkıntılar yaşanmasın diye kentin trafiği üzerine konuştuk.
Zonguldak'ta imar sorununu konuştuk.
Zonguldak'ta imarsız bina çok, imar sorunu belediyemize zarar veriyor,. Bu suistimale açık bir konu, imarsız yapı çok olunca belediye buralardan vergi toplayamıyor. Vatandaşlar mağdur olmasın diye düzeltme yapacağız ve önlemlerimizi alacağız.
Şu ana kadar belediyemiz açısından büyük bir zarar var bizim bünyemizde mimar arkadaşlarımız var bu konuyla ilgili başkana yardım edebileceğimizi teklif ettim. Trafikle ilgili çözüm önerileriniz var başkan alanla yarın toplantıda görüşeceğiz.
Şehir içinde tren taşımacılığı ne konuştuk, Üzülmez-Zonguldak Kozlu üzerinden vagon konularak alternatif bir konu öne sürdük.
İşler başlamadan önce birlikte çalışalım istiyoruz, Zonguldak'ta yaşanabilir bir kent olsun.