Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir- Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, bölgede liseden çok ortaokula ihtiyaç olduğunu ifade etti.
2022-2023 yıllarında eğitime başlayacak olan Tepebaşı Mahallesi'ndeki lisenin adı ile ilgili bir sıkıntı olmadığını ifade eden Kamuran Aşkar "O okulun lise olması kararı alınırken kimlerle istişare ettiklerini ben merak ediyorum. İlla ki lise olacaksa Madencilik Lisesi olabilirdi" dedi.

Kamuran Aşkar ın açıklaması şöyle:
"Altı aydır açılmayan okul Zonguldak için bir sıkıntı. Daha okul eğitime başlatamadan fırtınada gördüğü zarar ile birlikte eskimeye başladı. Bu okul ciddi maliyetlerle yapılmış bir okul. Okulun ismi ne olursa olsun açılmış olması önemli bizim için. Okulun isminin Saime Toptan olması bizim için sıkıntı değil. Asıl sıkıntı şu az ileride bulunan Yayla Ortaokulu ikili eğitim yapıyor, bölgenin bir orta okula ihtiyaç var. Kız Meslek Lisesi siyasetin gündemindeydi ve vazgeçilmiş gibi görünüyor. O okulun lise olması kararı alınırken kimlerle istişare ettiklerini ben merak ediyorum. Zonguldak'ın bölge için liseden çok ortaokula ihtiyacı var. Bunun altını çizerek söylüyorum.

Bu liseyi Sosyal Bilimler lisesi yapacaklar, Sosyal Bilimler lisesi olmasını yanlış buluyorum. Devrek ilçemizde Sabahat-Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesi vardı. Bu liseler çok fazla öğrenci bulamıyor. Öğrenci bulamadığı için okul fen lisesi'ne dönüştürüldü. Bu okulu illaki bir lise yapacaksanız turizim ve otelcilik lisesi veya madencilik meslek lisesi olabilirdi. En azından Zonguldak'ta meslek dönüşümlü bir lise olurdu.
Veya hiçbir şey yapamıyorsanız; biz Kilimi'de spor lisesi açmıştık. Köksal Toptan'ın öncelik vermesi ile yapılan bir liseydi. O okul öldü. Sonra o spor lisesini Kilimli'den Çatalağzı'na gönderdik. Çatalağzı Beldesi'nde öğrenci bulunamadı. Başarılı bir sporcu Çatalağzı Beldesi'ne gitmek istemiyor. Merkezde hazır bitmiş bir okul varken, stadyuma yakın iken, merkezde olması gereken bir okulu Çatalağzı Beldesi'ne atmışsınız. Merkezdeki okulun da başka bir okul yapılmasını uygun bulmuyorum. Okul tercihini yanlış olduğunu düşünüyorum ve karar verirken de kiminle istişare edildiğini merak ediyorum."