Yapmış olduğu açıklamada ise hesabının yaptığı bir paylaşımın ardından kapatıldığını ve yaklaşık on gün kadar hesabına ulaşamadığını belirtti. Ardından hesabının kimliği kullanılarak şikayet edildiğini vurguladı. Bu konu ile ilgili insanlara kimliklerini görünmese dahi kimseler ile paylaşmamaları gerektiği hakkında öğütlerde bulundu. Farklı bir konu ile ilgili olarak kimliğinin fotoğrafını güvendiği bir arkadaşına veren İlker Yavuz, bu sebepten ötürü başına bu tür bir olayın geldiğini ifade etti.

İlker Yavuz'un Instagram Hesabı Kapatıldı

Geçtiğimiz günlerde internette yayınlanan Tezgah adlı dizideki rolü ve ulusal medyada yerli Lucifer ile ilgili haberlerle ön plana çıkan oyuncu, Instagram'da Kurfettin rolleri ve Instagram mesaj kutusuna gelen mantık dışı mesajları, güzel bir ses ile seslendirerek yaptığı tuhaf sesler serisini üzere büyüyen bir Instagram kitlesine sahip olmaya başladı. Ancak hesabı bir anda ortadan kayboldu ve takipçileri de bu durum karşısında oldukça şaşırdılar. İlker Yavuz, hayran hesabına gelen yorumlara yanıt verdi ve durumunu diğer sosyal ağ hesaplarından paylaştığı mesajlarla takipçilerine iletti.

Kimlik Avı Dolandırıcılığı

Aradan kırk gün geçti ve geçtiğimiz günlerde Instagram tarafından hesabı yeniden aktif hale getirilen oyuncu, İlker Yavuz, Instagram üzerinde paylaşımlara devam ediyor. Uzun bir süredir ünlülerin hesapları Instagram'da oltalama tekniği ile kullanmanın hedefi oldu. Ancak İlker Yavuz'un başına gelen, dolandırıcılığın farklı bir türü olan bir kimlik avı dolandırıcılığıydı.