Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküp doğalgazla ilgili çalışmalar devam ederken, gençliğimiz aylarda Zonguldak'a gelen boruların döşemesi gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda'dan gelen boru montaj gemisi Cost 10'a bağlanarak ilk boruyu döşedi.

4 üncü sondaj gemisinin adını 'Sultan Abdülhamit Han' niye açıkladı. Sismik geminin şu an Mersin Taşucu'nda olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Filyos'ta ilk olarak TPAO yetkililerinden brifing aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan' helikopterle Filyos Limanı'na inerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın organizasyonuyla Karadeniz gazı denize ilk boru indirme ve kaynak törenini gerçekleştirecek.

Filyos'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de geldi.

Tören'de ayrıca Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Karabük Valisi Fuat Gürel, Kaymakamlar,
AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TPAO Genel Müdürü Melihhan Bilgin, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç, Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Varol Demirköse, çok sayıda bürokrat ve siyasiler hazır bulundu.