Ereğli'de gün içinde Korona Virüs kaynaklı 3 can kaybı yaşandı. Geride kalan hafta içinde 37 yaşındaki Sevcan K'nın Ereğli'de Korona virüs kaynaklı en genç ölüm olarak kayıtlara geçen vefatının ardından, 17 Nisan Cumartesi gecesi de Polis Memuru Mustafa Dönmez'den acı haber gelmişti.

Yeni haftanın başında da önce sabah saatlerinde Bağlık Mahallesi ve ilçeye Bağlık Hacıosmanlar köyünden kayıtlara bulaşıcı hastalık olarak geçen vefat haberleri geldi.

60 yaşındaki Musa U ile, 63 yaşındaki Hüseyin. A'nın cenazeleri gün içinde Korona Virüs tedbirleri alınarak toprağa verildi.
Gün içinde öğleden sonra da Ereğli Devlet Hastanesinde tedavi gören ve ilçenin Köseler Mahallesinde ikamet ettiği öğrenilen 53 yaşındaki Ahmet Ö'nın acı haberi geldi. Ahmet Ö, yarın (Salı) Korona Virüs tedbirleri alınarak toprağa verilecek.

Edinilen bilgilere göre son vefatla ilçede Korona Virüs kaynaklı can kaybı sayısı içinde bulunduğumuz Nisan ayı içinde 11'e, ilk vefatın yaşandığı 16 Nisan 2020 tarihinden bu yana geçen sürede ise 232'ye yükseldi.

Öte yandan sürecin başında 78.8 olan Korona Virüs kaynaklı vefatlardaki yaş ortalaması da 61.6'ya düştü.