Tarım ve Orman Zonguldak İl Müdürlüğü Ramazan Bayramı öncesi sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmak için denetleme gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmalarını sağlamak hedefiyle 5996 sayılı denetimi gerçekleştirdiklerini belirten Cemalettin Çataklı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun" hükümlerine göre yıl içerisinde üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan gıda denetimlerine Ramazan bayramının yaklaşması sebebiyle hızlandırıldı" dedi.

İl Müdürü Cemalettin Çataklı Başkanlığında Gıda Denetim Ekiplerince yaklaşan Ramazan Bayramı vesilesiyle özellikle unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri vb. üretimi/satışını yapan işletmelerin denetimlerine ağırlık verildi. Yapılan denetimlerde üretim yeri hijyeni, personel hijyeni, gıdaların raf ömrü gibi hususlar denetlenmektedir. Gıda sektöründe çalışan personellere yönelik hijyen belgesi kontrolleri de yapılarak, gıdanın üretim, satış ve dağıtımının tüm aşamalarında dikkat edilecek hususlarla ilgili toplumsal bir bilinç düzeyi oluşturulmaya devam edilmektedir.

İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin ÇATAKLI Korona virüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızının kontrol altında tutma amacıyla tam kapanma döneminde bulunduğumuz bu süreçte de gıda denetimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Ramazan bayramının yaklaşması ile de tüketicilerin korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini söyleyerek tüm Halkımıza sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diledi.