Kaban: “Müdüre Hanımın çaba ve gayretleriyle birden çok konuyu hayata geçirmeyi başardık”

Zonguldak’ın en önemli sorunlarından biri olan istihdam ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Düzenli olarak Vali Kaban Başkanlığında gerçekleştirilen toplantılardan biri dün gerçekleştirildi. Vali Kaban, “Amacımız her toplantıdan asgari bir konuda vilayetimize fayda sağlayacak bir konuyu hayata geçirmek. Müdüre hanımın da çok gayretleri var. Onların çaba ve gayretleriyle her toplantıda bir değil birden çok konuyu hayata geçirmeyi başardık” dedi.

Haber: İlknur Yılmaz

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Zonguldak Valisi Ali Kaban Başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Kaban, açılış konuşmasında ilk olarak son günlerde yaşanan terör olaylarına değindi ve şehit ailelerine başsağlığı diledi. Kaban, Ülkemizin içine çekilmek işstendiği bu karmaşa hususunda hepimiz çok üzüntülüyüz. Bunu bütün kurul üyeleri adına ifade etmek istiyorum. Şehit olan bütün güvenlik çalışanlarımıza, vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Ailelere sabır ve başsağlığı temenni ediyorum. İstikrara her zamankinden daha çok muhtaç olan ülkemiz için çok üzücü bir zamanın başladığını gösteriyor. Bu da hepimiz içinde bir üzüntü sebebidir” dedi.

KABAN: “MÜDÜRE HANIMIN GAYRETLERİ SAYESİNDE BİRÇOK KONUYU HAYATA GEÇİRDİK”

İstihdama yönelik yapılan toplantılara yönelik Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Gönül Demirsu’nun çok önemli katkıları ve gayreti olduğunu vurgulayan Kaban, “Amacımız her toplantıdan asgari bir konuda vilayetimize fayda sağlayacak bir konuyu hayata geçirmek. Müdüre hanımın da çok gayretleri var. Onların çaba ve gayretleriyle her toplantıda bir değil birden çok konuyu hayata geçirmeyi başardık. Bundan sonrada bu sürecin devam etmesini diliyorum. Yeni iş alanlarının açılması için fırsatlara vesile olsun diyorum” diye konuştu.

Zonguldak ilindeki işsizliğin azaltılması, engelli ve eski hükümlü açıklarının kapatılması, nitelikli eleman yetiştirilmesine esas meslek eğitim kurslarının arttırılmasına değinen Vali Kaban, engelli projelerinin değerlendirilerek engellilere destek olunması gerektiğini de vurguladı.

DEMİRSU: İŞSİZLİĞE GEÇİCİ ÇÖZÜM SAĞLIYORUZ

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Kurumun ilk altı aylık faaliyetleri ile ilgili kurul üyelerini bilgilendirdi.

Demirsu, 2015 yılının ilk 6 ayı içersinde kurumlarına işe yerleştirilmek üzere 10 bin 270 başvurunun olduğunu, bunlardan 2865 kişinin işe yerleştirildiğini, işsizlik sigortası kapsamında 1822 kişiye toplam 7 milyon 269 .in 846 lira ödeme yapıldığını, ücret garanti fonu kapsamında 228 kişiye 820 bin 223 bira ödeme yapıldığını, 23 kişiye ise 136 bin 111 lira iş kaybı tazminatı verildiğini ifade etti.

Programın 200 firma ile uygulandığını söyleyen Demirsu, “200 firma ile İşbaşı Eğitim programı uygulandı. Bu program çerçevesinde 538 kişinin finansı kurum tarafından karşılanarak işverenlere nitelikli eleman desteği sağlandı. İşbaşı eğitim programlarından üniversite öğrencilerinin de istifa ettirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Yine Toplum Yararına çalışma programından 2015 yılı içersinde 3500 kişinin yararlandırılarak işsizlere geçici gelir desteği sağlandı.Zonguldak ilindeki girişimciliğin artırılması, istihdam olanaklarının sağlanmasına esas olmak üzere BEÜ ile işbirliği kapsamında 50 kişiye Girişimcilik Eğitimi verildi. 150 kişinin de eğitimleri yıl sonuna kadar tamamlanacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda toplumsal cinsiyet eşitliği ve genç istihdam ile ilgili sorunların ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı, Zonguldak’taki çocuk işçilerin mevcut durumunun görüşüldüğü, Tarımsal alandaki gelişmeler ve istihdam olanaklarının değerlendirildiği, engelli projelerinin görüşüldüğü öğrendildi. Toplantı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin, kamu kurum ve kuruluşlar ile sosyal tarafların taleplerini değerlendirilmesi ile son buldu.

Editör: Pusula Gazetesi