Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı 9. Birleşimi toplantısı, İl Açılış ve yoklama ile başlayan mecliste bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanmasıyla başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında yapıldı.
Açılış ve yoklama ile başlayan mecliste bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanmasıyla başladı.
Toplantıya başlarken İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli,10 Kasım Atatürk'ü anma gününe özel konuşmasını yaptı. Başkan Karaveli konuşmasında; ''Bugün 10 Kasım, Atatürk'ü bütün kalbimizle anıyor ve saygı duyuyoruz'' dedi.
Gündemin 3. maddesinde: Kdz. Ereğli İlçesi, Aydınlar Köyü hudutları dahilinde kalan, kadastroda 124 ada, 56 parsel (eski 46 parsel) no ile kayıtlı taşınmazda "Ticaret Alanı" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili konu görüşüldü. Gündem maddesi İmar ve Bayındırlık, köylere yönelik hizmetler, Sanayi ve Ticaret, Çevre ve sağlık ile plan ve bütçe komisyonlarına havale edildi.
Gündemin 4. ve 5. maddesi komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 3. maddesiyle ilgili söz alan CHP'li Meclis üyesi Hayrettin Kartal: Ereğli Kaymaklı köyü Hacıoğlu deresine akan fosseptik çukuruna dikkat çekerek fotoğrafları gösterdi. Bir sonraki toplantının 11 Kasım 2020 tarihinde yapılmasına karar verildi.