İlçeye bağlı Saltukova ve Filyos Beldelerinde çıkan arazi yangınları ekiplerin yoğun çalışması sonrası yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı.

Filyos Beldesi'ne bağlı Geriş Mahallesi'nde bir vatandaşa ait arazide meydana gelen anız yangını aniden büyüdü. İhbar üzerine bölgeye Filyos Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri ve jandarma sevk edildi. Erken müdahale edilen yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle arsanın bir bölümünün kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Saltukova Beldesi'nde meydana gelen bir diğer arazi yangınında ise yaklaşık 2 hektarlık alan küle döndü. Yangın, öğle saatlerinde beldeye bağlı Aşağı ihsaniye Köyü'nde meydana geldi. Defne ağaçlarının bulunduğu arazide çıkan yangın sonrası bölgeye Saltukova, Çaycuma Belediyesi itfaiye ekipleri, jandarma ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangında 2 hektara yakın arazinin küle döndüğü öğrenildi. Ekiplerin yaklaşık 3 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alınan yangın, soğutma çalışmalarının ardından sona erdi.