Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Baysal geçen hafta sonu gerçekleştirilen Çaycuma Muhtarlar Derneği olağan genel kurulu sonrası Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas'ın bazı il genel meclis üyelerine yaptığı eleştirilere üzülerek baktıklarını söyledi. Eleştirileri kabul etmediklerini belirten Baysal yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; "20 Mart 2021 Cumartesi günü yapılan Çaycuma Muhtarlar Derneği seçimleri sonucunda çok kıymetli muhtarlarımızın teveccühü ile dernek Başkanlığına seçilmiş bulunmaktayım. Seçim bittikten hemen sonra tüm enerjimizi 83 köyümüze ve 33 mahallemize eşit oranda hizmet vermek için harcamaya çalışmamıza rağmen, ne yazık ki hala seçimi hazmedemeyen, çeşitli iftira, suçlama ve asılsız iddialarla zamanımızı ve emeğimizi gasp etmeye çalışanlar olduğunu üzülerek gözlemlemekteyiz. Özellikle Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanımız Sayın Şerafettin Nas'ın il genel meclisi üyelerimize dönük talihsiz açıklamaları bizleri ve tüm kamuoyu vicdanını derinden yaralamaktadır. Bu açıklamalarını kabul etmediğimizi defaten tekrar etmek istiyorum. Bilinsin ki, bizim için İlçemizi Zonguldak'ta layığı ile temsil etmekte olan 5 adet il genel meclisi üyemiz değerli ve kıymetlidir.

Bazı yazılı ve görsel basında yada sosyal medya hesapları üzerinden il özel idaremizdeki meclis üyelerimizin isimlerinin de zikredildiği (Özellikle Ahmet Ali Başören) karalama gayretleri oldukça düşündürücüdür.

Bizler Muhtarlar Derneği olarak İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Ali Başören'in sonuna kadar arkasındayız.

Bizim tek amacımız az önce de ifade ettiğim gibi 83 köyümüze ve 33 mahallemize aynı mesafede durmak ve hizmetlerimizi eşit şekilde dağıtmaktır. Bizim bundan böyle, bu şekilde hazımsız açıklamalara, gerçek dışı söylem ve iftiralara, çirkin üslup ve ifadelere ayıracak zamanımız yoktur. Bilinmelidir ki seçimler artık tamamlanmış ve tek amacımız bir an önce tüm muhtarlarımız, il genel meclisi üyelerimiz ve bölge milletvekillerimiz ile gayet sıcak dostluk ilişkileri içinde hizmetlerimizi sürdürmek olacaktır.

Bizi, başka yönlere çekmeye çalışanlarla, iftira ve karalama yaparak çıkar elde etmek isteyenlerle hiçbir diyaloğumuz olmayacaktır.

Başta tüm muhtarlarımız olmak üzere, kıymetli halkımıza en derin saygı ve hürmetlerimi sunuyorum".