Kastamono'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz 300 yıl sonrasına güçlü bir Türkiye oluşturmak ile mükellefiz. Biz ancak Recep Tayyip Erdoğan ile başarabiliriz" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu'da iş adamlarıyla bir araya geldi. Programa Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK parti Kastamonu Milletvekilleri, işadamları ve STK'lar katıldı. Programda konuşan Bakan Süleyman Soylu, "Biz 300 yıl sonrasına güçlü bir Türkiye oluşturmak ile mükellefiz. Biz ancak Recep Tayyip Erdoğan ile başarabiliriz" dedi.

"Bugün özerlik ilan ette görelim bakalım"
Konuşmasına doğu terör örgütlerinin özerklik söylemlerine sert bir cevapla başlayan Bakan Soylu, "Dediler ki, biz artık barış istiyoruz. Biz artık bundan, silahtan şiddetten uzak duracağız. Yüzde 10, bakın nasıl siyaset yapacağız. Kandırarak, kimini tehdit ederek, kimini kandırarak, alçakça bir siyaset ortaya koyarak, haince bir siyaset ortaya koyarak, birilerinin maşası olarak gerçekleştirdikleri bir siyaset yaparak bunu sağlıyorlar. O kadar heveslendiler ki, birisi çıktı dedi ki, 'Sizi tükürüğümüzle boğarız' dedi. Şimdi kendi tükürüğüyle beraber uğraşıyordur. Birileri çıktılar dediler ki, hep beraber gözümüzün önünde, 'artık biz özerlik istiyoruz' dediler. Van'da özerlik yapacaklarmış, Nusaybin'de özerlik yapacaklarmış. O gün söyledin, cesaretin çoktu. Lafa, söze geliyordun, hadi bugün ne oldu sana? Şu kadar bir cesaretin varsa, bugün özerlik ilan ette görelim bakalım" dedi.

"Çok güçlü adımlarla sonuca ulaşacağız"
Terör örgütleriyle mücadelede kararlı olduklarını belirten Bakan Soylu, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, başbakanımızın talimatıyla biri desin isteriz ki, hükumetimizin bütün üyeleriyle, bakan arkadaşlarımızla, tüm milletvekili arkadaşlarımızla, büyük bir sorumluluk içerisinde, Türkiye'nin başına bela olmuş bu musibetlerin her birisiyle tek tek uğraştığımızı, büyük bir kararlılık içerisinde olduğumuzu ve bunun büyük Türkiye geleceği için uğraşmamız gereken ve çözmemiz gereken en önemli sorun olduğunu bildiğimizi ve bu uğurda attığımız adımlardan hem de çok güçlü adımlardan da sonuca ulaşacağımızı bilmenizi istiyoruz. Kim ne kadar Avrupalı olursalar olsunlar, ne kadar Avrupalı olursalar olsunlar, hangi ülke olursa olsun, ister PKK, ister DEAŞ, ister terör, ister DH-KPC, ister PYD, ister Hollanda, ister Almanya, ister İsviçre her kim olursa olsun bilmenizi istiyorum ki, bize Kastamonu yeter" diye konuştu.

"CHP'nin aldığı yüzde 25 oy yeni sistemde yetmeyecek"
Cumhuriyet Halk Partisini'nin oy oranlarının yeni sistemde CHP'lileri zorlayacağını dile getiren Bakan Soylu, "Hadi bakalım millete sırtınızı dönünde, kavga çıkartın da bakalım bir daha ki seçimde gelebiliyor musunuz? Hadi bakalım üretmeyin, hadi bakalım bir proje ortaya koymayın, hadi bakalım bir gelecek vaat etmeyin bunu yapabilme kabiliyetine sahip olabiliyor musunuz? Hep beraber görüyoruz. 25 puan, 24 puan, 26 puan, bir puan ileri bir puan geri. Sizce neden? Çünkü üretmeye ihtiyacı yok. Çünkü milletin ayağına gitmeye ihtiyacı yok. Oysa şimdiki sistemde yani önergeli sistemde 50'nin üzerinde oy almazsan bir şey yapabilme kabiliyetine sahip değilsin, 25 artık yetmiyor. Onun için bırakman lazım. Onun için kendinden olmayanlara gidip, ikna etmen lazım. Onlara ait düşünceleri söylemen lazım, milletin değerleriyle, milletin kültürüyle, milletin anlayışıyla uğraşıp, onları ötekileştirip, oradan başka bir şey ima etme. Artık sana 25'in üzerinde bir şey getirmeyeceğini göreceksin" ifadelerini kullandı.
MHP ile uzlaşarak bir adım attıklarını ancak aynı duruşu CHP'nin göstermediğini belirten Bakan Soylu sözlerine şöyle devam etti:

"CHP terörün değirmenine can suyu taşıyor"
"Bir adım biz attık, bir adım MHP attı, ortak bir noktada uzlaştık değil mi? Ortak noktada uzlaştık. Peki Cumhuriyet Halk Partisi, Kılıçdaroğlu kiminle uzlaştı? Allah rızası için ya, kiminle uzlaştı? PKK ile uzlaştı. FETÖ ile uzlaştı. Öyle mi arkasından başka şeyleri de aldı, hep beraber uzlaştılar. Peki hangi dönemde uzlaştılar. Terörle müdahalenin en kanlı, en kuvvetli olduğu, tam deliğe tıkmak içersinde olduğumuz bir dönem, terörün değirmenine can suyu taşıyor. Peki bugün kol kola giriyorlar mı? diyelim 7 haziran günü gibi bir ortam oldu. 7 Haziran. Biz iktidara gelemiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi azınlıkta olsa, birilerinin desteğiyle de olsa iktidara gelmiş oldu. Diyelim, bu sitemde böyle oldu. Bu terörle mücadele sürerken, bugün kol kola yürüdükleri HDP milletvekilleri, PKK'nın sözcüleri o operasyonu çekin kenara dedikleri zaman, biz hangi askerimiz, hangi jandarmamız, hangi polisimiz, hangi korucumuzu bir daha terörle mücadeleye götüreceğiz?"

"Kılıçdaroğlu'nun peşine teneke takar gönderirler"
"Milletimiz onaylarsa, yeni sistemle 2019 yılında seçim olacak. Eski sistemde kaybetsen de genel başkanlığa devam ediyor. 2019 yılında Başkanlık seçimde biraz haksızlık yapmış olacağım ama Cumhurbaşkanımızın karşısına, Kemal Kılıçdaroğlu çıkmış olsun. 2019 yılında tenekeyi peşine takar gönderiler. Parlamentonun güçsüz olacağını söylüyorlar."

"300 yıl sonrası güçlü bir Türkiye'yi oluşturmakla mükellefiz"
"Tarihin en önemli dönemlerinden birindeyiz. Çok önemli bir karar vereceğiz. Irak, Suriye'de neler olduğunu görüyoruz. Hepsi kaos içinde. Avrupa ortak para birimini ve haritasını gerçekleştiremedi. Almanya Avrupa'yı ele geçirmeye çalışıyor. İngiltere bunu engelliyor. Avrupa ırkçılık ve faşizmin tam göbeğine oturdu. Şimdi 300 yıldır beklediğimiz fırsat elimizde. Terörle mücadele de hiçbir endişeniz olmasın. Bu ülkede PKK'nın adını bir daha kimse anamayacak. Mücadelemiz kararlıkla devam etmektedir. Şimdi tam strateji zamanıdır. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi oyunu kurarlarsa kursunlar. Biz bu ülkede namlunun ucunu görüp te canını tehlikeye atmak istemeyen insanları da gördük. Fakat şimdi bir liderimiz var. 15 Temmuz'da canını kastedildiğini bildiği halde uçağına atlayıp, inip inmeyeceğini bilmeden İstanbul'a gelip 'Ben milletimle beraber olacağım' diyen ve bizi geleceğe taşıyacak bir liderimiz var. Şimdi biz 300 yıl sonrasına güçlü bir Türkiye oluşturmak ile mükellefiz. Biz ancak Recep Tayyip Erdoğan ile başarabiliriz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi