Sözcü Gazetesi'nin haberine göre 2014 yılına kadar limanların yönetim kuruluna, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğü personeli arasından yönetim kurulu üyesi atanıyordu. Limanlar özelleşince yönetim kurulu üyelerinin isimlerini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bildirmeye başladı.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM KİT Komisyonu toplantısında da bugün itibarıyla limanlarda görevli yönetim kurulu (YK) üyelerinin isimlerini istedi.
Genel Müdürlük de dün Sertel'e yazılı olarak cevap gönderdi. Sertel listedeki isimlerin hiçbirinin denizcilikle ilgisi olmadığını belirterek "Yandaşlar YK üyesi yapılmış. Bu görevler, özelleştirilen limanlarda Denizcilik İşletmelerinin haklarını koruyup gözetmek için değil, o kişilere ek ücret sağlamak için verilmiş. Nerede kaldı liyakat" dedi.
Ak Parti Zonguldak eski Milletvekili Hüseyin Özbakır, Trabzon Limanı Yönetim Kurulu'na atandı. Hüseyin Özbakır, Ak Parti Milletvekili olmadan önce 9 yıl Zonguldak Limanı kenarındaki Zonguldak Adliyesi'nde 9 yıl Cumhuriyet Başsavcılığı yapmıştı.