İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, EPDK'nın tavandan açıkladığı yerli ve ithal kömür fiyatlarının Zonguldak'a büyük darbe olduğunu ifade etti.

Zonguldak'ta ki kömür üretimine darbe vurulduğunu ifade eden Erkmen "Hükümetin Zonguldak'a, Zonguldak'taki kömür üretimine bakış açısı olumsuzdur. Zonguldak'a darbe vuruldu" dedi.

"KENT EKONOMİSİNE DARBE VURULDUĞUNU GÖRMELERİNİ İSTİYORUZ"

Yavuz Erkmen'in açıklaması şöyle: "Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener'in dün (15.06.2022 tarihinde) TBMM'de yaptığı grup toplantısındaki konuşması bir bütün halinde ayrıca kömürle ilgili konuşma pasajı da ayrıca konuşma metninden alınarak ekte kamuoyunun bilgisine sunmaktadır. Her zaman söylediğimiz gibi bu hükümetin ve destekleyicilerinin yerli-milli lafı sadece laftadır, kağıt üstündedir. Yaptıkları icraatlar ise bunun tersidir. Hükümetin Zonguldak'a, Zonguldak'taki kömür üretimine bakış açısı olumsuzdur. Her geçen gün Zonguldak'taki kömür üretimine darbe vurulmakta, ithal kömür teşvik edilmektedir. Bugüne kadar AKP ve MHP ye oy vermiş insanımızın bu tercihine saygı duyuyoruz ancak onlardan ellerini vicdanlarına koyup, hükümetin aldığı kararların ülke ekonomisini nereye getirdiğini görmelerini ve de bu kararların Zonguldak'ı her geçen gün geriye götürüp, kent ekonomisine darbe vurulduğunu görmelerini istiyoruz. Çünkü hangi partiye oy vermiş olursa olsun Zonguldak'ta yaşayan herkes kararlardan olumsuz etkileniyor. Ekte sunulan Genel Başkanımızın konuşmasından da herkesin anlayacağı üzere yerli kaynaklardan üretim yaparak elektrik üreten santrallere büyük darbe vurulduğunu, yerli kömür kullanarak üretim yapan firmalardan 1277 TL'ye aldıkları elektriği, ithal doğalgaz, ithal kömür, ithal LPG ile üretim yapan firmalardan megavat saatini 2700 TL'ye alacakları açıklanıyor."

"HÜKÜMETİN ALDIĞI KARAR ZONGULDAK'TAKİ KÖMÜR ÜRETİMİNE BÜYÜK ZARAR VERECEK"

"Türkiye enerjisini, ithal ürünlere mahkum edenlerin, yer altında kömür dururken bunu çıkarmak ve ülke ekonomisine kazandırmak dururken ithal kömürü teşvik etmesi karşısında hala işçi alınacak, üretim artacak diye umut içinde olunması büyük iyimserliktir. Gerçek ortadadır. Gerek TTK, gerekse üretim yapan özel firmalar (Rödevansçılar) bu hükümetin umurunda değildir. Umurunda olsa yerli üretim teşvik edilir. Yerli kömür ile üretim yapan firmadan elektrik daha iyi fiyata alınırdı. Bir kez daha Zonguldak kamuoyuna sesleniyoruz. Genel Başkanımızdan başlayarak en alt kademedeki üyemize kadar yerli üretim, yerli kömür üretimi konusu bizim takibimizdedir. Sizlerden tek ricamız lafa değil yerli ve millilik konusunda icraata bakarak kararınızı verin. Hükümetin aldığı karar Zonguldak'taki kömür üretimine büyük zarar verecektir. Etkilenen Zonguldak ekonomisinden herkes kendine düşen olumsuzluğu yaşayacaktır. Lafta yerli ve milli değil. İcraatla yerli ve milli olmak gerekir. İşte alınan karar, işte kararı alanlar ve destekleyenler. Karar sizin. Biz diyoruz ki İYİ PARTİ iktidarına AZ KALDI. Sandık gelecek Türkiye'yi iyiler yönetecek. Bu kararlar değişecek. Yönümüz üretim, yerli kömür olacaktır."