İl Emniyet Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:"

HIRSIZLIK SUÇLARINA KARŞI MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR!

Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı Hırsızlık Bürosu ekiplerinin yapmış oldukları çalışmalar sonucu;

- İlimiz merkezinde meydana gelen ve 5 ayrı işyeri ve otodan malzeme çaldıkları tespit edilen (3) şüpheli şahıs yaklanarak 09.04.2022 günü çıkarıldıkları Mahkemece (1) şahıs adli kontrol kararıyla serbest bırakılmış, (2) şahıs tutuklanarak Cezaevine teslim edilmiştir. Hırsızlık olaylarında çalınan malzemeler yapılan aramalar sonucu ele geçirilerek işyeri sahibi vatandaşlarımıza teslim edilmiştir.

- 17.04.2022 günü il merkezi Çaydamar Mahallesindeki oto hırsızlığını gerçekleştiren (5) şüpheli şahıs çevre kameraları ve PTS kayıtları üzerinde yapılan titiz çalışmalar sonucu Ankara ilinde yakalanarak Zonguldak'a getirilmiş, (5) şüpheli şahıs 19.04.2022 günü çıkarıldıkları Mahkemece tutuklanarak Cezaevine teslim edilmiştir. Anakara ilinde yapılan araştırmalar sonucu çalıntı araç hasarsız şekilde bulunarak araç sahibine teslim edilmek üzere yediemin otoparkına çekilmiştir.

Vatandaşlarımızın can ve mal varlığına göz diken hırsızlık ve suç şebeklerinin çökertilmesine yönelik mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Bahse konu suçların aydınlatılması ve faillerinin yakalanmasına yönelik titiz ve örnek bir çalışma sergileyen personeller, İl Emniyet Müdürü Sayın Fahri Aktaş tarafından makam katında tebrik edilerek hediyeleri takdim edilmiştir."