Bilindiği gibi Zonguldak'ın Çınartepe Mahallesi'nde bulunan Sultan Alpaslan Camisi,geçtiğimiz aylarda belli aralıklarla 3 kez hırsızlığa mahkum olmuş, cami muslukları çalınmıştı. Musluklar defalarca yenilendi ancak; hırsızlar durmak bilmedi. Sultan Alpaslan Camisi'nin muslukları, dün bir kez daha çalındı. Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin'in sosyal medyada yaptığı açıklamanın ardından Zonguldak Belediyesi de harekete geçti. Ekipler, cami yeni bir hırsızlıkla karşı karşıya kalmasın diye bu sefer de çareyi plastik musluk takmakta buldu.

"BUNLARA KALDIYSAN SEN AŞAĞILIK ADAMSIN!"

Yaşanan olay karşısında adeta küplere binen Muhtar Girgin; "Bunlara düştüysen sen aşağılık adamsın. 3'üncü kere, ayrı ayrı kişiler.Bunların en az 30, 40 tane dosyaları var. Bunlar neden sokakta geziyorki? Biz neye uğraşacağız? Burayı yaptırmak için mi uğraşacağız, hırsızlarla mı uğraşacağız? Tekrar iş adamlarına yalvaracağız ama bunlar gezecekler. Güvenlikçimiz var, ondan bile korkmuyorlar. Bunlara ne yapılacak, artık buna birileri karar vermeli." dedi.

"BÖYLE DEVAM ETTİĞİ SÜRECE BURALARA HİZMET GELMESİ ÇOK ZOR"

Cami musluklarının yenilenme süreciyle ilgili de konuşan Girgin, hırsızlık yapan şüphelilere seslendi. Yetkililere de ilgileri için teşekkür eden Girgin; "Sultan Alpaslan Camisi'nin önündeyiz. 1 sene içerisinde 3 defa çalınan orjinal musluklarımız artık plastik olarak Zonguldak Belediyesi tarafından değiştirildi. Çalanlar yakalanıyor, emniyet sağ olsun ama; bu edepsizlik, saygısızlık, ahlaksızlık. Böyle devam ettiği sürece buralara hizmet gelmesi artık çok zor. Şımarıklığa lüzum yok. Hemen arkamızda eğitim şube müdürlüğümüz var, hemen burada da maden müzemiz var. Bunlar olmasına rağmen bunu yapıyorlarsa yazıklar olsun. Bu saatten sonra inşallah iyisi olur,düzelmelerini arzu ediyoruz. Düzelmezlerse, mahkeme orada. Şikayetçiyiz. Şikayetmizi de geri almamızın mümkünatı yok. Çocuk oyuncağı değil, kim hırsızlık yapıyorsa adli mercilere hesabını verecek.Her şey için emniyete, yardımsever arkadaşlara, belediye başkanıma teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.