Devrek Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 9'uncusu düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri Millet Bahçesi'nde halkın yoğun katılımıyla yapıldı. Devrek Cumhuriyet Alanı'nda toplanan vatandaşlar Devrek Belediye Bandosunun seslendirdiği marşlar eşliğinde Millet Bahçesi'ne yürüdü. Millet Bahçesi'ni dolduran vatandaşlara belediye tarafından kahvaltı ikramında bulunuldu.

HIDIRELLEZ BAHARIN MÜJDELECİSİDİR

Hıdırellez Şenliği'nde bir konuşma yapan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, "Bu 9'uncusunu düzenlediğimiz Hıdırellez Şenliklerimize hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu yıl baharın müjdeleyicisi, Hıdırellez coşkusunu siz değerli hemşerilerimiz ile beraber kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hıdırellez coşkusu, 2022 baharı ülkemize, ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine inşallah vesile olur. Hıdırellez coşkusu inşallah Devrek'imizin geleceğine katkı sağlar. Biz hep beraber bugünden itibaren baharı karşılıyoruz. Bugünden itibaren Devrek'te baharı hep beraber yaşıyoruz. Bu duygularla, bu birliktelik ile Devrek için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Ben bir kere Hıdırellez coşkusunu, birliğini, beraberliğini yaşatan, burada toplanan tüm hemşerilerime, kalbi burada olan tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

HIDIRELLEZ ATEŞİ YAKILDI

Devrek Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenliği'nde Hıdırellez Ateşi'ni Belediye Başkanı Çetin Bozkurt yakarken, şenliğe katılan vatandaşlar da dilek tutarak, ateşin üzerinden atladı. Daha sonra küp içinde saklanan altını bulma ve maniler içinde bulunan altını bulma çekilişleri yapıldı. Millet Bahçesi'nin içerisinde herhangi bir yere saklanmış olan küpü bulan ve 70 farklı manin bulunduğu torbadan 1 tanesinde 'altın kazandınız' yazısını bulan vatandaşlar birer altın sahibi oldu. Ödülleri Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt verdi. Şenlik alanını dolduran vatandaşlar Devrek türküleri eşliğinde tempo tutarak eğlendiler. Şenlik Şef Süreya Akkaş Yönetimindeki Devrek Belediye Bandosu'nun verdiği konserle sona erdi.