Kilimli'den Muslu'ya 2.5 kilometrelik çift tüp tünel yapılmasını kapsayan projede revizyonlu gidildiğini ifade eden Başkan Kamil Altun şunları söyledi:

"Zonguldak- Kilimli arasındaki sahil yolunda şu anda tahkimat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Tabii bizim için 2.etap kısmı olan Kilimli-Muslu arasının çalışmaları. Bundan yaklaşık 6 ay önce başlamıştı şu anda yükleyici yüklenici firma projede küçük bir revize çalışması yapıyor. Proje ile alakalı bu çalışmada yakında onaylanacak ve onaylanmasıyla birlikte nasıl ki 1.etap çalışması hızlı bir şekilde başladıysa 2.etap Kilimli-Muslu arası tüneller ile çalışması da tüm hızıyla başlayacak ve en kısa zamanda tamamlanıp vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak İnşallah
Daha önceki plan Kilimli limanına gelmeden önce iki çift tüp tünel girip oradan biri tam kapalı olarak 2,5 kilometreyi aşkın bir uzunlukta Muslu'da açığa kavuşacaktı, diğer tünelimiz limana gelmeden önce dağ kısmından içeri girip alacağzı diye tabir edilen kısımda açığa çıkıp tekrar açıp da 500-600 metre ilerleyip orada Alacaağzı kısmında şist diye tabir ettiğimiz kısımda tekrar tünelle girip Muslu beldemizin sınırlarında açığa kavuşup bu şekilde projelendirilmiti. Ancak şimdi orada bir revize projesi var, onun şu anda onaylanmasını hem firma yetkilileri Bizler bekliyoruz. Yani 2 tüp tünelde Muslu'ya kadar 2.5 kilometre kapalı şekilde devam edecek. Şu anda kesin değil kesinleşince net bilgiyi kamuoyuna vereceğim."

MUSLU- FİLYOS 3. ETAP ÇALIŞMASI. HIZLI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Muslu-Filyos arasını kapsayan 3.etap çalışmasının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, şunları söyledi:

"Muslu-Filyos arasını kapsayan 3.etap çalışması da hızlı bir şekilde devam ediyor.
Orada da edindiğimiz bilgilere göre gerçekten güçlü bir firma aldı. O firma da hızlı bir şekilde çalışmalarını tamamlayıp Filyos Beldesi'ne, ilimizin, bölgemizin, ülkemizin en önemli projesine artık çok daha hızlı bir şekilde ulaşacağız"

KARLA MÜCADELE..

Karla mücadele çalışmaları kapsamında da bilgi veren Belediye Başkanı Kamil Altun, "Şiddetli kar yağışı bir kaç gündür etkili oldu. meteorolojinşn verdiği bilgilere dayanarak Biz de gerekli önlemleri vr tedbirlerimizi almıştık. Ama tahmininizden çok daha fazla yağdı. Çok şükür ki aldığımız önlemler neticesinde havalarında biraz yumuşak olması nedeniyle bizi çok fazla zorlamadan, vatandaşlarımızın da yaşamında herhangi bir zorlamaya neden olmayacak bir şekilde tamamladığımızı üşünüyoruz. Bugün de dünden itibaren zaten karlarda hızlı bir şekilde erimeye başladı artık Bahar havasını yavaş yavaş geliyor" dedi.