Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü, engellilere ve kadınlara yönelik mesleki eğitim kursların açılışı gerçekleştirildi. Açılış programında engelli kursiyerlere müzik dinletisi yapıldı ve ikramlarda bulunuldu.

Zonguldak Merkez'de Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde yapılan açılışa Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Hakan Yüksel, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür vekili Veli Köktürk, İŞKUR İL Müdür vekili Hakkı Alkan, Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Dilek Alaz ve personeli katıldı.

Bu kapsamda takı imalatçısı mesleğinde orta-ağır düzeyde zihinsel engelli olan 15 bireyin katılımı ile 9 Aralık 2021-10 Mart 2022 tarihleri arasında 52 fiili gün sürecek eğitim süresince kursiyerlere ödenecek 35 TL.günlük cep harçlığı ve genel sağlık sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacak.

Yine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce belirlenen çoğunlukla kadın kursiyerlerden oluşan 12 kişilik kasa sorumlusu/şefi mesleğinde 13 Aralık 2021-23 Mayıs 2022 tarihleri arasında 112 fiili gün sürecek mesleki eğitim kursu başlatıldı. Eğitim süresince 35 TL. günlük cep harçlığı ve genel sağlık sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacak.