Keyifli ve huzurlu bir tatil için villa tercihi gitgide daha popüler oluyor. Kiralık villada kalmanın tadına varmak isteyenler için, güvenilir villa kiralama deneyimi sunan siteler öne çıkıyor. Uygun fiyatla en lüks villada kalmayı amaçlayanlar, en iyi villa kiralama sitesini araştırıyor. Popüler villa platformlarından hellovillam.com kurucusu Sercan Korkuç, röportajında paylaştığı bilgilerle tatil villası tercih etmeyi düşünenlere önemli uyarılarda bulundu. Otel ya da pansiyon gibi alternatiflere göre çok fazla ilgi gören, Muğla ve Antalya başta olmak üzere birçok şehirde yüzlerce seçenek sunan tatil villalarında kalmak isteyenler için, güvenilir villa kiralama siteleri gitgide popüler hale geliyor. Hellovillam kurucusu Korkuç, konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Villa kiralama sitesinde ilk baktığınız 'yetki belgesi' olmalı

Ege ve Akdeniz başta olmak üzere turizm bölgelerinde tatil villalarının sayısı artıyor. Ancak yazlık villa kiralamayı düşünenleri hedef alan acente görünümlü, art niyetli kişiler mağduriyet yaratmaya devam ediyor. Hellovillam kurucusu Sercan Korkuç, güvenilir villa kiralama siteleri bulmayla ilgili olarak "Villa kiralayarak tatili planlamak isteyenler, internette karşılarına çıkan ilk sitelere giriyor. Agresif bir reklam politikasıyla sosyal medyada ya da arama motorunda yer alan bu platformların bazıları yetki belgesine sahip değil. Bu da müşterilerin mağduriyet yaşaması riskini doğuruyor. Sık sık haberlere konu olan bu durumları yaşamamak için, sadece yetki belgesi olan acenteleri tercih etmelisiniz. Villa platformlarının TÜRSAB belgesi olmasına dikkat edin." dedi.

Villa kiralarken size özel deneyimi keşfedin

HelloVillam'ın kurucusu Korkuç, hemen villa kiralamak isteyenler ve tatil için ucuz kiralık villa arayanlar için önerilerini şöyle sürdürdü:

"Son birkaç yılda, Türkiye'de villa kiralamaya olan ilgide ciddi bir artış var. Turizm trendleri içinde öne çıkan kiralık villa deneyiminin popüler olmasının en önemli nedeni, herkese hitap eden özel bir alan sunması. Tabii ki pandemi sürecinde, sosyal mesafe ve hijyeni sağlamak adına otellerde, kitlesel bir turizm yerine villalar daha çok rağbet gördü. Ancak villada kalmayı cazip kılan tek bu değil. İsteyenler ailesi ile, isteyen dostlarıyla bahçeli ya da jakuzili gibi özel seçenekler sunan villalarımızda konaklayabiliyor. Tabii ki ısıtmalı, kapalı havuzlu gibi alternatifler içeren villalar sadece yaz mevsimine değil, dört mevsime hitap ediyor. Bu nedenle villa tatilini herkese öneriyoruz ve bu keyfi herkesin yaşamasını istiyoruz."

Ucuz tatil villası nasıl bulunur?

Villa tatili yapacakların merak ettiği konulardan biri de bütçe dostu villa nasıl bulunur sorusunun yanıtı. Sercan Korkuç, uygun fiyatlı villa arayanlar için, "Turizm sezonunun pik yaptığı dönemlerde fiyatların ortalamaları yüksek oluyor. Özellikle yüksek sezon olarak adlandırılan Temmuz ve Ağustos dönemlerinde, villaların gecelik konaklama fiyatı bütçeleri aşabilir. Ucuz tatil villası arayanlar, Haziran-Eylül gibi orta sezonu tercih edebilir. Buna ek olarak bayram tatili, yıl içinde fiyatların zirve noktası oluyor. Platformumuzda listelediğimiz ilanlar içinde fiyata göre en ucuz olanları sıralayarak bütçenize en yakın villayı bulabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Yüzlerce villanın buluştuğu bir platform olan Hellovillam'da günlük ya da haftalık, denize sıfır yazlık villaları dakikalar içinde bulabilirsiniz. Tatil için jakuzili ve havuzlu bir ortamın keyfini çıkarmak, lüks ve bahçeli bir villada kalmak için Hellovillam doğa içinde balayı villalarının yanı sıra, muhafazakar villalar, geniş aileler için çocuk havuzlu villalar ve evcil hayvan sahipleri için evcil hayvan kabul eden villalar da sunuyor.