Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde emekli hayırsever öğretmen Hayrullah Saki'nin eşi, CHP Çaycuma İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Günseli Türkyılmaz'ın annesi 88 yaşındaki Hayriye Saki yaşlılığa bağlı hastalıktan tedavi gördüğü Çaycuma Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.
Eşi ile birlikte yıllardır sahip oldukları birikimlerini kullanarak Hayriye- Hayrullah Saki adını taşıyan bir anaokulu yaptıran çift Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi önüne ise Atatürk heykeli diktirmişti.
Hayriye Saki'nin cenazesi sabah saatlerinde hastaneden alınarak Yeni Mahalledeki evininin önüne getirildi. Ardından öğle namazına müteakip Merkez Yeni Camiinde İlçe Müftüsü Rıdvan Karataş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehir mezarlığında defnedildi.
Cenazeye Kaymakam Muharrem Coşgun, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Zonguldak önceki Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri ile çok sayıda eğitimci katıldı.
Pusula Gazetesi olarak Hayriye Saki'ye Allah'tan rahmet ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.