Çaycuma CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, İYİ Parti Çaycuma İlçe Başkanı Sebahattin Durmuşoğlu, DEVA Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Ünal Kurt ve Gelecek Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Şenol Cin Genel Başkanlarının başlattığı, barış, dostluk, kardeşlik birlikteliğini Çaycuma'da devam ettirmek için kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da katıldı.

Birliktelik ile ilgili CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk; "Yeni Türkiye için Genel Başkanlarımızın başlattığı, barış, dostluk, kardeşlik birlikteliğini Çaycuma'da devam ettiriyoruz. CHP-İyi Parti-Deva-Gelecek partisi ilçe başkanları ve davetimizi kırmayan Belediye Başkanımız ile birlikte"diye konuşurken DEVA Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Ünal Kurt büyüyen Çaycuma için birliktelik mesajı verirken şunları söyledi; "

"Çaycuma'da İYİ Parti, CHP, Gelecek Partisi ve DEVA ilçe başkanları olarak bir araya geldik. Davet üzere Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı da iştirak etti.

Peki bu buluşma nasıl okunmalı? DEVA Çaycuma İlçe teşkilatı olarak daha evvelden de basın açıklamalarımızda 'istişare kültürünün' öneminden bahsettik.

Özellikle Çaycuma'mızın geleceğini ilgilendiren meselelerde ilçenin tüm kesimlerinin fikirlerini almak maksadıyla, siyasi partiler, STK'lar, meslek odaları bir araya gelmeli. İlçemizde atılacak adımların, hizmetlerin doğru ve etkin biçimde olabilmesi için, her şeyden evvel burada yaşayan yerli halk olarak bizlerin 'Çaycuma Sevdası' ortak paydasında buluşabilmemiz gerekli.

90'lar siyasetinin nezaket timsali liderlerini şöyle bir hatırlayalım; yuvarlak masa etrafında, Ecevit, Erbakan, Yılmaz, Türkeş, Demirel, İnönü gibi ekseriyeti zıt fikirli liderler birbirleri ile saygı çerçevesinde münazara edebilirlerdi. Onları mühim günlerde bir araya getiren ortak payda 'Vatan Sevgisi' idi. Kimse kimseyi hain ilan etmiyor, ülkeye en iyi hizmetin nasıl verileceğinin fikri mücadelesini birbirlerini kırmadan güdüyorlardı.

Yerele döndüğümüzde biz de Çaycuma'da benzerini yapmalıyız. Öyle bir istişare platformu olsun ki, iktidarı da muhalefeti de bir araya gelebilsin. Orada genel siyaset değil, yerel konular konuşulsun. Misal şu an, Filyos Limanı, Havalimanı, endüstri bölgesi, doğal gaz çıkarılması, yeni istihdam sağlayan faaliyetler gibi meselelerin 'en doğru ve hakkaniyetli' biçimde yapılması için hep beraber uğraş verelim.

Biz bugünün yerel siyasi aktörleriyiz, yarın belki olmayız, kimse koltukta baki değil, ancak Çaycuma'mızın bizden uzun yaşayacağı kesin. Gelecek nesillere 'tertemiz büyüyen' bir Çaycuma bırakmak için el ele verelim. Haydi Çaycuma birlikte daha güçlüsün!"