Zonguldak Bülent Ecevit Üniversite'si Tıp Fakültesi 5. Sınıf öğrencisi Pedram Türkoğlu, Kozlu ilçesine bağlı Esenköy mevkiine kurduğu fotokapan ile yaban hayatını görüntüledi. Pedram Türkoğlu'nun kurduğu fotokapanda yaban domuzu ve altın çakal görüntülemeyi başardı.

Üniversite öğrencisi Pedram Türkoğlu, yaptığı paylaşımda, "Esenköy'de kurduğum fotokapanlarla ile yaban hayatını belgeliyorum. Altın çakal ve yaban domuzu kaydını almayı başardım. Sizinle de paylaşmak istedim, merak edenler için. Sonunda hedeflediğim türlerden birinin fotokapan ile Zonguldak Esenköy'de kaydını almayı başardım. Kendisi 40 kg civarında bir yetişkin erkek gibi. Merak edenler için Türkiye'de birçok bölgede yaban domuzu (Sus scrofa) yaşar. Evcil domuzun atalarıdırlar. Çok şekerlerdir!

Zonguldak/Esenköy'de kurduğum Powermaster foto kapana yakalanan sevgili altın çakallar (Canis aureus)! Gülümseyen gözler ile ağzı açık gülen yüz Kurtların (Canis lupus) az olduğu coğrafyalarda popülasyonları fazla. İşi büyüttüm, yakında foto kapan görüntü kayıtları olan belgeseli gelecek" dedi