Zonguldak il Genel Meclisi'nin Ekim ayı 1'nci Birleşimi Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında yapıldı. Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı.
Mecliste Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi'nin sermayesi 7.500.000 TL.den 10.000.000 TL.ye yükselmesi, Özel İdare'ye düşen yüzde 15'lik hissenin 375 bin TL. görüşüldü.

Gündemin 3'üncü maddesinde; İl Özel İdaresinin % 15 hisse ile ortağı olduğu, Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, 28.08.2020 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda, Şirket sermayesinin 7.500.000,00 TL den 10.000.000,00 TL ye çıkarılmasına karar verildiğinden, 2.500.000,00 TL sermaye artışından, İl Özel İdaresi payına düşen 375.000,00 TL'nin ödenip ödenmeyeceği hususu görüşüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Üyesi Nebahattin Yılmaz; "Havaalanı için yapılan her türlü masrafa ortağız. Havaalanı için elimizden geleni yapalım. Ancak bu sermaye artırımı işi biraz sıkıntı yaratmaya başladı.
Sermaye artırımları bir işletme kar ediyorsa, büyümesi gerekiyorsa, elde edilen karının üyelere ve mevcut ortakları dağıtılmayıp sermayeye eklenmesidir.
Fakat biz geçmişe yönelik 100. yıl Parkı'nda yaşadığımız iyi idare edilmeyip ortaya çıkan yükleri devamlı İl Özel İdare'ye yüklenmesi ve dolayısıyla devlete yüklenmesi alışkanlık haline geldi. Oradan kurtuluncaya kadar akla karayı seçti bu meclis.
Daha da bir sonuca bağlandığını düşünmüyoruz. İleride ne olacak? Bunlar işine geldiğinde sermaye artışını yapacak, gelecek yıl yine sermaye artışına gitmeyeceklerini kesin değil. Önümüzdeki yıllar için yine garantisi yok.
Hiç kimse gelip ne yaptıklarını bize anlatmıyorlar ve biz bilmiyoruz. Var bizim %15 hissemiz var ama bizi yetkili bir temsilcimiz var mı bilmiyoruz. Temsilcimiz acaba bizim için orada ne mücadele verdi. Bu konuda meclisin aydınlatıldığını düşünmüyorum. Bu şirkete yardım yapılmasına karşı değilim. Hatta hava alanının daha büyünün Yapılmasından yanayım. Ancak şirketlerin oyuncağı olmayalım. Bu konuda meclisin sağlıklı düşüneceğini, hiçbir etki altında kalmadan karar vereceğini düşünüyorum"dedi.

CHPli Üye Hayrettin Kartal ise "Yeniden sermaye artışı talep ediliyor. Benim öğrenmek istediğim bu şirket kaç ortaklı, diğerlerin hisse payı ne kadar? Bu şirket zarar mı ediyor, hiç kar etti mi?" diye sordu.