Çaycuma Devlet Hastanesinde meydana gelebilecek yangınlara karşı nasıl müdahale edilmesi gerektiğini göstermek amacıyla yangın tatbikatı yapıldı.

Çaycuma Devlet Hastanesi ve Çaycuma İtfaiyesi ile birlikte hastane personeline yangın esnasında ne yapılması gerektiği hakkında, hastaların kurtarılması ile ilgili yangına nasıl müdahale edeceğine dair bilgi verildi. Hastane personeli ile yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği olay yerine gelen itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri, personellerin de yardımıyla yangın sırasında mahsur kalan hastaları tahliye etti.

Tatbikat sonrası açıklama yapan Çaycuma Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Onur Merdivan, hastanelerin hayat kurtaran ve 7/24 çalışan yerler olduğunu belirterek, "Bu yoğunlukta böyle olaylar karşısında hangi hastayı, nereye tahliye edeceğini, hangi hastaya ne şekilde yaklaşacağını öğrenmiş oldu. Sağlık çalışanları olarak da istediğimiz buydu. Her zaman afetlerde dahil olmak üzere, ilk görevimiz hayat kurtarmak. Bunu bugün personellerimizin başardığını gördük. İnşallah hiç yaşanmaz. Ama başa gelirse de ne yapacağımızı artık biliyoruz" diye konuştu