Federasyon; hastanede geçtiğimiz Cuma günü Hemşire Duygu Güneş ile yaşanan kedi ve darp olayında Müdür Rüştü Moğul'a sahip çıkarak darp olayı olmadığını ifade ettiler.

Zonguldak ili Kalkınma Derneği binasında yapılan açıklamaya; Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Pamuk Cansız Kumaş ve Başkan Yardımcısı Yaşar Köksal, Kastamonu ili Yardımlaşma Derneği Başkanı Bahattin Şenol, Sinop ili Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Bayrak, Devrek Gökçebey Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfi Çavuş, Çaycuma Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Esat Topuz yapılan açıklamanın altına imza attılar.
Zonguldak İli Dernekler Federasyonu Başkanı Necati Başar, açıklamasında şunları söyledi:
"Geçtiğimiz cuma günü Kadın Doğum Hastanesi'nde bir kedi olayı yaşandı. Darp olayı gündeme geldi. Biz bunu araştırdık, yanlış bir şey yapmayalım diye hastanenin başhekiminden doktoruna kadar, hemşiresinden ve personeline kadar herkese sorduk. Hemşire arkadaşımızın kedilere düşkün olması ve kedilerin hastane içinde görülmesi doktorları da tedirgin ettiğinden, doktorların idarecilere kedi tepkisi gösterdiği için hastalık bulaşmasın diye kedilerin hastaneden uzaklaştırılması taleb edildi. Hastane müdürü Rüştü Moğul arkadaşımız ambulansı çağırıyor, kediyi karton kutuya koyarak hastane dışında uzak bir yere göndermek istiyor. Hemşire arkadaşımız 'kedi benim götüremezsiniz' diye tepki gösterince müdürün peşinden koşturmuş, fotoselli kapıya kolunu sıkıştırmış ve olay büyümüş. Darp olayı olmadığını, hemşire arkadaşımızın fevri hali ile kapıya kolunu çarpması sonucu yaşanan bir olay ve 'darp edildim' diye kamuoyuna açıklamasıdır. Kamera görüntüleri de var. Olay adliyeye intikal etti. Yıllardan beri tanıdığımız Rüştü Moğul arkadaşımız ağzından lokmayı al niye alıyorsun demez. Bir karıncayı dahi incitmez. Çok hassas bir insandır, bu yüzden arkadaşımızın haksızlığa uğradığını, olayın yargıya taşındığını ancak böyle bir olayın olmadığını ve hemşireyi darp etmediğini öğrendik. Elbette kimsenin kimseyi dert etme hakkı yoktur. Federasyon olarak arkadaşımıza sahip çıkmak için bu açıklamayı yaptık ve darp olayının olmadığını kamuoyuna bildirilmesini rica ediyoruz."