Zonguldak Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesinde Yeni Doğan Üniversitesinde 4 yıldır hemşire olarak görev yapan Duygu Güneş sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldığını söyledi.

KESK'e Bağlı SES Zonguldak Şube'sinde yapılan basın açıklamasına SES Zonguldak Şube Eş Başkanları Aytekin Aygün, Döndü Temel ve SES Yönetim Kurulu Üyesi Muazzez Derya Akar ile Şiddete uğrayan Duygu Güneş katıldı.


Açıklamayı SES Zonguldak Şube Eş Başkanları Aytekin Aygün yaptı.

Duygu Güneş "Bu hayatta en savunmasız doğa, hayvanlar, çocuklar ve kadınlardır. Ben hayvanı korumaya çalışırken bir kadın olarak şiddete uğradım" dedi

SES Zonguldak şube eş başkanı Aytekin Aygün "İş yerlerimizde şiddetsiz ve sağlıklı bir çalışma ortamının kurulması için, şiddete karşı çıkan tüm örgütlerin, herkesin karşı tavırlarını ortaya koymaları gerektiğini düşünüyoruz. Birimize gösterilen şiddet hepimize gösterilmiştir. Bugün bir hemşirenin elinin üstüne kapatılan kapı yarın hepimizin yüzüne kapatılacaktır. Bugün bir hemşirenin kollarını sıkıp morartan eller yarın hepimizin soluğunu kesecektir."


Duygu Güneş yaşadığı olayı şöyle dile getirdi; "Ben 4 senedir Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'nde hemşireyim, aynı zamanda ben hayvan severim. Hastane içine girmiş olan bir kediyi koliye konulup bir yere atılacağı konusunda bilgi geldi. Ben hemen aşağıya indim Müdür Bey ile giriş katta karşılaştık elinde kutu hastaneden doğru çıktı, arkasından seslendim; 'Müdür Bey kendi nereye götürüyorsunuz' diye döndü ve bana 'sana ne' dedi. Daha sonrasında araca doğru yürümeye devam etti. Ben de peşini bırakmadım, arkasından garaja indim. Ben sonrasında yanına gittim dedim ki, 'Kediyi nereye götürüyorsunuz bana verin, madem bir sıkıntı var. Ben bırakırım uygun bir yere' dedim. Çok çirkin bir dille üstüme yürüdü. Ben yine sakinliğimi koruyarak, 'Müdür Bey kediyi bana verin, bu şekilde olmaz. Hayvanda kutunun içinde aşırı derecede korkmuş bir şekilde ağlıyordu. Beni iki kolumdan tutup sarstı ve fırlattı yan tarafa doğru. Ondan sonra şoför arkadaş geldi bu sefer o beni kenara savurup attı. Sonrasında ben servisime çıktım, arkadaşlara durumu anlattım. Darp raporu aldım."