Hayvan sevgisisin hastane ortamında tatmin edilecek bir sevgi olmadığını ifade eden Başkan Kara "Yalan yanlış bir şekilde kamuoyuna sunulması ahlaki değildir" dedi.

Başkan Mehmet Ali Kara'nın açıklaması şöyle:

"Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde hastane müdürü ve hemşire arasında bir kedinin hastane dışına çıkarılması gibi basit bir olayın bir anda hayvan düşmanlığı ve hemşire hanımın darp edilmesine kadar taşınmasını Sağlık Sen olarak hayretle izliyoruz.
Öncelikle bilinmesini isteriz ki hastaneler insanların şifa bulması için yapılan yerlerdir ve bu yerlerin en hijyenik yerler olması şarttır. Bunu sağlayacak olan da hiç şüphesiz ki hastane yöneticileridir. Bu amaca yönelik olarak hastane içerisinde bulunan kedi ve bahçede bulunan köpeklere yönelik yönetimin yaptığı hayvanları hastane dışına çıkarma eylemi hayvan düşmanlığı değil, aksine insan sağlığını önemseme ve hayvanları doğal yaşam alanlarına döndürmedir. Hastane müdürü ve hastane hemşiresi arasında yaşanan bu olayın mecrasından çarptırılarak yalan yanlış bir şekilde kamuoyuna sunulması ahlaki değildir. Hak arama mücadelesi verenler haksız yere bir idareciyi linç etme girişimi yapılan hak mücadelesine en büyük ihanettir. Hastane içerisinde çözülmesi ve dışarı yansımaması gereken bu kadar basit bir olayın farklı boyuta çekilerek kamuoyu önünde tartışılmasının kurumsal kimliklere zarar vereceği hakikatini hatırlatır ve kamuoyuna Saygılar sunarız."