Ali Topaloğlu, açıklamasında, şunları söyledi: "BEÜ Hastane çalışanları, maaşlarını anlaşma yaptıkları bir kamu bankasından almaktadırlar. Bazı çalışanlar bankadan aranıyor gibi aranmakta bir şekilde yoğun çalışma ortamında dikkatleri dağılan personelin şifreleri alınarak ya alışveriş yapılmakta ya da EFT yapılmak suretiyle kartları boşaltılmaktadır.

Ancak asıl soru şudur: Bu dolandırıcılar bu kişilerin banka hesaplarını hesap hareketlerini nereden bilmektedirler. Örneğin vatandaşın 2 ay öncesinden kredi için başvurduğunu nereden bilmektedirler.
Acaba banka içinden bu kişilere bilgi mi verilmektedir. Bu konularda bankaya yaptığımız başvurular ne yazık ki olumsuz sonuçlanmıştır. Bankayı uyarıyoruz. Bu tüketicilerimizin zararları karşılansın bu konuda detaylı bir çalışma yapılsın. Savcılarımızı göreve çağırıyoruz. Bu konuda gerekli soruşturmalar yapılmalı bu şebeke kimlerden oluşuyorsa cezalandırılmalıdır.
Mağdur olan vatandaşlar bu konuda Zonguldak Cumhuriyet Savcılığına başvurmuşlardır. Ancak bir ay geçmesine rağmen herhangi bir gelişme olmamıştır. Bu dolandırıcıların vatandaşı aradıkları numaralar hala açık paranın kime hangi bankaya gittiği belli, Alışveriş yapan şahıs belli her şey bu kadar açıkken hırsızların ortaya çıkarılmaması kamu vicdanını olumsuz etkilemektedir. BEÜ hastane çalışanlarının dikkatli olmasını şifrelerini hiç kimseye vermemelerini talep ediyoruz. BEÜ yönetimi bu konuda bankayı uyarmalı devamı halinde ve mağdurların sorunu çözülmediği sürece banka ile yapılan protokol gözden geçirilmeli gerekirse iptal edilmelidir. Dernek olarak konunun takipçisi olacağız." (Haber Merkezi)