Devrek'te 4 yıl görev yapan Müftü İzmirli, bu sürede Devrek'teki bütün kamu kurum, kuruluşları, sivil toplum örgütleriyle uyum ve iyi ilişkiler kurarak vatandaşlarımızın beğenisini toplamıştı. İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Kelam Bölümünü bitirdikten sonra okullarda Felsefe Grubu Dersleri öğretmenliği yapmıştı.

Müftü İzmirli, Devrek'teki çeşitli açılışlarda ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, yakın silah arkadaşları, kahraman Mehmetçiklerimize özel dua etmesiyle tanındı.
DEVREK'İN YENİ MÜFTÜSÜ MURAT MUTLU
Müftü Hasan İzmirli'nin Ödemiş Müftüsü olması nedeniyle boşalan Devrek Müftülüğüne Giresun İl Müftü Yardımcısı Murat Mutlu atandı.
Murat Mutlu Kimdir?
1974 tarihinde Giresun İli Dereli İlçesi içmesu Köyü'nde doğdu. Giresun İl Merkezinde İlkokulu bitirdikten sonra 1985 yılında Giresun Bölge Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamladı. 1992 yılında Giresun İmam-Hatip Lisesi'ni bitirdi. Aynı yıl Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandı. 14.12.1992 tarihinde Bursa İsmail Hakkı Kur'an Kursu Öğreticisi olarak göreve başladı. 1998 yılında İlahiyat Fakültesinden mezun oldu 1997 yılı Ekim ayında Giresun Bölge Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu'na naklen atandı. 2000-2001 yıllarında kısa dönem olarak askerliğini yaptı. 2000 yılında Trabzon Akçaabat Darıca Eğitim Merkezi 1. Dönem Müftü ve Vaizler Kursu'nda okumaya başladı. Eğitim Merkezi'ndeki tahsilini bitirdikten sonra Kısa bir süre Trabzon ili Beşikdüzü İlçesinde Vaizlik yaptı. 2003 yılında Malatya İli Akçadağ İlçesine Vaiz olarak atandı. 2007 yılında Artvin ili Murgul İlçe Müftülüğü, 2010 yılında Rize İli Kalkandere İlçe Müftülüğü, 2012 yılında Rize İli Güneysu İlçe Müftülüğü, 2015 yılında Giresun İli Yağlıdere İlçe Müftülüğü oradan da Giresin İl Müftü Yardımcılığı görevine atandı. Görev yaptığı yerlerde toplam 17 yıl teravih namazlarını Hatm-i Şerifle kıldırmıştır. Evli ve 3 çocuk babası olan Murat Mutlu Arapça ve İngilizce biliyor.