AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlarına yaptığı tavsiyeler ve bu kriterleri hangi belediye başkanlarının uyup uymadığı yönündeki soruyu yanıtladı.

Belediye başkanlarına halkın kafasında endişe ve tereddüt yaratmadan çalışmalarının paylaşması gerektiğini ifade eden milletvekili Uçar şöyle konuştu; "Sayın cumhurbaşkanımızın belediye başkanları ile yaptığı toplantıyı sürekli yapılıyor ve aynı konuşmaları yapıyor.
Ak Parti'nin ilkelerinden bir tanesi Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi özellikle vatandaşlarımızın gönlüne girmek ve yapılan çalışmaların halka gösterilmesi düşünceleri en önemli ilkelerimizdendir.
Hatta bunu sadece belediye başkanlarına değil milletvekillerine de söylüyor. 'Meclis tatile girdiği zaman ve hafta sonları seçim bölgelerinizde halkla bir araya gelin' diyor.
Bu bizim en önemli prensibimiz ve ilkemizdir. Doğrudur, belediye başkanlarımızın ve biz milletvekillerin şeffaf ve katılımcı bir tavırla hareket etmemiz isteniyor. Belediye başkanlarımızın tereddüt ettirmeden, endişe yaratmayacak şekilde yapılan çalışmalarını paylaşılması gerekiyor. Biz de belediye başkanlarımızla bir araya geldiğimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerini hatırlatarak bu yönde hareket etmelerini tavsiye ediyoruz."