Hamdi Uçar "Teşkilat mensubu olsa da olmasa da bir vatandaşın güvenlik güçlerine, emniyet teşkilatında görevini yapan bir polise yaptığı bu hareketi kınıyorum. Asla kabul edilemez. Bizim camia geniş ve kalabalık bir camia. Bizim camiamızın içinde de elbette hata yapanlar olabilir. Varsa da gereği yapılacaktır. Süreç hem parti içi disiplin kurulunda hem de yasal mercilerde devam ediyor" dedi.

OLAY NEYDİ?
Zonguldak'ta yol kontrolü yapan polis ve jandarma ekiplerine saldıran aralarında Şoförler Odası Başkanı ve köy muhtarının da olduğu 4 kişi gözaltına alındı.
Olay gece saatlerinde Zonguldak-Ankara Karayolu'nun Bakacakkadı mevkinde meydana geldi. İddiaya göre; Kavşakta trafik denetimi yapan jandarma ekipleri 67 AAK 090 plakalı aracı durdurdu. Şahısların kimlik kontrolünü yapmak isteyen güvenlik güçleri ile araçta bulunan Gökçebey Şoförler Odası Başkanı Kadir B., Aktarla Köyü Muhtarı Erol K., İsmail K., ve Recep Ç., arasında tartışma çıktı. Kimliklerini vermek istemeyen ve güvenlik güçlerinin alkol testi yapmasına engel olan 4 şüpheli polis ve jandarmaya sözlü ve fiziki müdahalede bulundu. Şüpheliler ile güvenlik güçleri arasında uzun süreli arbede yaşandı. Güvenlik güçlerine küfür ve tehdit ettikleri iddia edilen şüpheliler ekiplere 'haritadan yer beğenin' dedikleri de ifadelerde yer aldı.
Ekipler, Gökçebey Cumhuriyet Savcısının talimatıyla şüphelileri zor kullanarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan ve karakola götürülen şüpheliler işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme şüphelilerin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.