Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Ogan Göktürk, İşletme Müdürü Nazmi Çolban, Belediye Meclisi Trafik Komisyonu Başkanı Yusuf Deniz ve ERKAR Firmasının yetkilileri birlikte otobüsleri denetlediler.

Belediye Meclisi Trafik Komisyonu Başkanı Yusuf Deniz, denetim sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Zonguldak Belediyesi Trafik Komisyonu olarak, Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüslerini denetliyoruz. Araçların herhangi bir eksiği var mıdır, yok mudur? Trafiğe çıkışında herhangi bir kusur var mıdır, yok mudur? Şoförlerin evrakları tamam mıdır, eksik midir? Bunlara bakıyoruz.
Zonguldak Belediyesi Trafik Komisyonu olarak araçlarda herhangi bir eksiklik görmediğimiz takdirde uygunluk raporunu hazırlayarak ihale komisyonuna bildireceğiz.
Araçlarda yaptığımız denetimlerde şu ana kadar herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Olası bir eksiklik olursa firmaya bildireceğiz. Firma yetkilileri de eksikliklerini gidererek bizlere dönüş yapacak. Yüklenici firmanın 5 günlük süresi daha var.
Seferlerle ilgili saat tarifesi henüz belli değil. Özel Halk Otobüsleri seferler başladığı zaman tarifelere duraklara asılacaktır. Seferler başladığı zaman halkımız talepleri doğrultusunda tarifeler yeniden güncellenecektir.
Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri'nde uygulanacak sistem, Türkiye'de uygulanan en yüksek teknolojik sistemdir. Vatandaşlarımızın özel kart almalarına gerek yok. Sistem üzerinden kredi kartıyla bile yolculuk yapılabilir. 65 yaş üzeri vatandaşlarımız başta olmak üzere genelgeyle belirlenen vatandaşlarımız ücretsiz olarak ulaşımlarını sağlayabilecekler" dedi.

Yusuf Deniz ayrıca, Birlik, Kokaksu, Dilaver ve Kırat mahallelerine de okullar açılana kadar ulaşım hizmeti verebilmek için çalışmaların devam ettiğine dikkat çekerek, ulaşım hizmetinde sorun yaşanmayacağını sözlerine ekledi.