Zonguldak İl Sekreteri Hasan Demirkesen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, terör propagandası yapmaktan hükümlü, Ermeni soykırımı iddialarının savunucusu, Öcalan'a özgürlük platformu kurucusu, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya Barış ödülü vererek milletimizi, teröre şehit verdiğimiz askerlerimizi, öğretmenlerimizi, vatandaşlarımızı, gazilerimizi rencide etmiştir. Türkiye'de, Zonguldak'ta, Kdz. Ereğli'de Barış ödülü verilebilecek terör hükümlüsü Şebnem K. Fincancı'dan başka kimse kalmamış mıdır? Şebnem Korur Fincancı vatanına bağlı, fedakar, cefakar hekimlerimizi de sağlık çalışanlarımızı da barışı da temsil etmemektedir. Hekimlerimiz vatanseverdir, TTB gibi anayasal bir meslek kuruluşu PKK destekçilerine bırakılamaz. Vatansever hekimlerimiz aralarındaki ihtilafı bir kenara koymalı, Türk Tabibler Birliği yönetimine vatanseverler gelmelidir. PKK hendeklere gömülürken TTB'de iktidar olamaz. Hiç kimse de PKK destekçisinden barış güvercini çıkaramaz. Halil Posbıyık'ın bu tavrını kınıyoruz. Bu tavır, CHP'nin ve Millet ittifakının PKK/HDP ile ortaklığını gözler önüne seren onlarca delilden biridir. CHP her uygulamasıyla PKK/HDP ortaklığını pekiştirmektedir. Millet ittifakının diğer bileşenlerinin İYİ Parti'nin, Saadet Partisi'nin ve 6'lı masanın sessizliği de PKK/HDP ile kurulan ittifakın gereğidir.

Devletimiz PKK'yı hendeklere gömdü, sınır ötesinde de PKK'nın bitirileceği günler yakındır. Halil Posbıyık da CHP de PKK'yı kurtaramaz. Şebnem Korur Fincancı'ya verilen Barış ödülü PKK/HDP'ye uzatılan eldir.

Türk milleti PKK/HDP ile iş tutanlara iktidar vermez, vermeyecektir. Halil Posbıyık bu tavrıyla Kdz. Ereğli'yi yönetemez. Vatan Partisi olarak Halil Posbıyık'ı terör hükümlüsü Şebnem Korur Fincancı'ya verdiği ödülü geri çekmeye davet ediyoruz. Eğer bu ödülü geri çekmezse istifa etmelidir."