Merkez Hakem Kurulu, 2020-21 Futbol Sezonu Hakem, Gözlemci ve Mentor klasmanlarının belirlenmesine yönelik sınav ve kurs takvimi yürürlüğe girdi.

2020-2001 Futbol sezonu lisans vize işlemleri 31 Temmuz son gün.

23 TEMMUZ 2020: İllerden terfi edebilecek hakem listelerinin ve bu hakemlerin vize belgelerinin İl Hakem Kurullarınca Hakem İşleri Müdürlüğü'ne gönderilmesi için son gün.

24 TEMMUZ 2020: Klasmanlardaki tüm hakemler ve yardımcı hakemler ile il hakemlerinin (Terfi edebilecek hakemler hariç) vize belgelerinin İl Hakem Kurullarına verilmesi için son gün.

29 TEMMUZ 2020: Vize işlemleri için düzenlenecek listeler ve Klasmanlardaki tüm hakemler ve yardımcı hakemler ile İl Hakemlerinin (Terfi edebilecek hakemler hariç) vize belgelerinin İl Hakem Kurullarınca Hakem İşleri Müdürlüğü'ne gönderilmesi için son gün (Vize işlemlerinin tamamlanmasının son günü)

05-12 AĞUSTOS 2020: Klasmanlara terfi kursları (Bölgesel)

15-16 AĞUSTOS 2020: Klasmanlara terfi kursları (Merkezi)

17-20 AĞUSTOS 2020: Klasmanların açıklanması

Merkezi ve Bölgesel sezon öncesi eğitim semineri ve atletik test tarihleri daha sonra belirlenecek.

PROGRAMLARA YÖNELİK AÇIKLAMALAR

1-Bu program TFF Resmi İnternet Sitesi' nde yayımlanır ve bu yayım tebliğ niteliğindedir.

2-Bütün klasman gruplarındaki ve unvanlardaki hakemler, il bazında, bölgesel ve merkezi olarak yapılacak aktiviteleri öğrenmek zorundadırlar.

3-İllerden terfi edebilecek hakemler fotoğraflı ve eksiksiz doldurulmuş bilgi formlarını, sağlık raporunu, TFF Yönetim Kurulu tarafından belirlenen TFF ve TFFHGD vize payı bedellerinin yatırıldığını gösteren dekontları 20 Temmuz 2020 tarihine kadar bağlı bulundukları İHK' ye teslim edeceklerdir. (Aynı anda hakemlik hem de mentörlük yapanlar sadece hakem unvanlarının karşılığı olan vize bedellerini yatırırlar.) Bu hakemlerin vize belgeleri İHK' ler tarafından incelenecek ve bu belgeler İHK tarafından en geç 23 Temmuz 2020 tarihine kadar

Hakem İşleri Müdürlüğü' ne gönderilecektir. Bu tarihin son gün olduğu unutulmamalıdır.

Yukarıdaki açıklanan yöntem dışında, hakemlerin bireysel veya toplu olarak gönderdikleri vize belgeleri işleme alınmayacaktır.

4-Klasmanlardaki tüm hakem, yardımcı hakem ve İl Hakemleri (Terfi edebilecek hakemler hariç) fotoğraflı ve eksiksiz doldurulmuş bilgi formlarını, sağlık raporunu, TFF Yönetim Kurulu tarafından belirlenen TFF ve TFFHGD vize payı bedelleri dekontlarını 24 Temmuz 2020 tarihine kadar bağlı bulundukları İHK' ye teslim edeceklerdir. Bu hakemlerin vize işlemleri için düzenlenecek listeler ile vize belgeleri, İHK tarafından en geç 29 Temmuz

2020 tarihine kadar Hakem İşleri Müdürlüğü' ne gönderilecektir. Bu tarihin son gün olduğu unutulmamalıdır. Yukarıdaki açıklanan yöntem dışında, hakemlerin bireysel veya toplu olarak gönderdikleri vize belgeleri işleme alınmayacaktır.

5-Yatırılacak vize bedeli, hakemlerin bedelin yatırıldığı tarihteki klasmanları dikkate alınarak hesaplanır. Hakemler klasmanlarının değişmesi halinde vize bedellerinin yeni klasmanlarına göre yeniden hesaplanmasını talep edemezler.

6-Bu talimatta yer almayan veya yer aldığı halde uygulamada aksaklık görülen konular ve tarihlerle ilgili olarak değişiklik de dahil karar vermeye MHK yetkilidir.