Zonguldak Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Ümit Kaya ve yönetim kurulu üyeleri yaptıkları basın bildirisinde hakemlere yönelik şiddet olaylarını nefretle kınadı.
Hakemlere yönelik yapılan saldırıların ardından TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya'nın yapmış olduğu açıklama şöyle: "Değerli Spor Kamuoyuna üzüntü ile duyurulur; Son haftalarda değerli Hakemlerimize yapılan saldırılar camiamızda büyük bir üzüntüye sebebiyet vermiştir. Bu tarz olayların başta Türk futbolu olmak üzere Zonguldak futboluna zarar verdiği aşikardır. Temennimiz "spor ile şiddetin" kelime olarak bile yan yana gelmemesidir. Bu hafta gerçekleşen 2 olay sporun kültürüne ve ahlakıyla bahdaşmamıştır.
Gerçekleşen 1'nci olay da ;
Zonguldak 1.Amatör Küme Çaycuma grubunda bu hafta, Veliköyspor - Nebioğlu Gençlikspor takımları arasında oynanan ve Veliköyspor takımının 3-1 üstünlüğü ile devam eden müsabakanın 68'nci dakikasında Nebioğlu Gençlikspor futbolcusu Caner Kurt, görmüş olduğu 2'nci ihtar(sarı kart) sonrasında, ihraç(kırmızı kart) olmuştur. Bahsi geçen şahıs Müsabaka Hakemimiz Atakan Yüzlü'ye canavarca hisle saldırmış, baygınlık geçirmesine neden olmuş ve hastanelik olmasına sebebiyet vermiştir. Akabinde müsabaka 68'nci dakikada tatil edilmiştir. Caner Kurt isimli şahısın Seviyesiz ve fütursuzca yapmış olduğu saldırıyı şiddetle kınıyor ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı, yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağımızın bilinmesini isteriz
Gerçekleşen 2'nci olay da ise
2019-2020 yılı Okul Sporları faaliyet programı çerçevesinde Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen okullar arası Genç Erkekler Futsal İl Birinciliği Müsabakasında yaşanmıştır.
Zonguldak Fen Lisesi - Zonguldak MTAL arasında oynanan FUTSAL müsabakasında Zonguldak MTAL antrenörü (Beden Eğitimi Öğretmeni) ALİ ÖZDEMİR müsabaka Hakemimiz Furkan Topalahmetoğlu'na tüm öğrencilerin ve seyircilerin önünde ağıza alınmayacak küfürler ve hakaretler ederek, ölümle tehdit etmiştir. Müsabaka Hakemimiz bahsi geçen şahıstan hukuki haklarını aramak suretiyle şikayetçi olmuş ve durum adli mercilere intikal ettirilmiştir. Bahsi geçen olayı gerçekleştiren ALİ ÖZDEMİR'in Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde beden eğitimi öğretmeni olması bizi daha da hayrete ve üzüntüye düşürmüştür. Unutulmamalıdır ki Öğretmenler davranışlarıyla topluma örnek olması gereken kişilerdir. Ayrıca davranışlarıyla örnek olması gerekirken, aksi davranışta bulunan ve toplumumuzun benimsemediği hareketleri gösteren Öğretmenlerine uymayarak sağ duyulu davrandıkları için Zonguldak MTAL öğrencilerine ve velilerine de teşekkürü bir borç biliriz.
Hakemlerimizin sahipsiz olmadığını, yasalarla korunduğunun unutulmamasını istiyoruz. Kendini bilmez kişilerin bir an önce spor camiasından, tribünlerden uzaklaşmasını diliyor, saldırıları gerçekleştirenlerin en ağır adli ve idari cezaları alacağını ümit ediyoruz. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şubesi olarak hakemlerimize geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, yapılan bu tarz saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyor, olayların takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz."