-ÖZEL İÇERİK-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı'nın 18 Ekim 2020 tarihinde yapılan kongrenin ardından parti içinde sular durulmuyor.

Kongrede İl Başkanlığı'na aday olan Niyazi Kıransoy ve beraberindekiler, Disiplin Kurulu'na verildi. Disiplin Kurulu'na verilen üyelere tek tek evraklar gönderilerek savunmaları istendi.

Toplamda 13 kişi olduğu belirtilen üyelere partiden ihraç talebiyle yapılan suçlama şöyle:

  1. Olağan İl Kongre Salonu'nda TBMM İdare Amirimiz ve Ankara Milletvekilimiz Sayın Erkan Haberal'a ve salondaki haziruna hakaret etmek, kongre salonu dışında hakaret, küfretmek, kongre sürecine zarar vererek partimizi itibarsızlaştırmak, birlik ve beraberliği bozmak, kaos oluşturmak, sataşmak, arbede çıkarmak, bu yönde üyelerimizi de tahrik edip yönlendirmek, kongre öncesi ve sonrası yetkisiz demeç yayınlamak, partinin yetkili organları nezdinde demokratik ve medeni ölçüler çerçevesinde halledilmesi gereken parti içi meseleleri, belli kademe ve silsile düzenini bozarak ve basın ve yayın organlarında ile sosyal medyada açık şekilde tartışma ve polemik konusu yapmak, üye olmaktan kaynaklanan haklarını kötüye kullanmak suretiyle kasten partiye zarar vermek, partinin birlik ve beraberliğini ciddi şekilde bozacak, Genel başkan, genel sekreter ve bunlardan sonra hiyerarşide bulunan görevlilere ve parti organlarına karşı ağır disiplinsizlik teşkil edecek veya manevi şahsiyetlerini rencide edecek ya da parti faaliyetlerini önemli surette aksatacak, partinin gelişmesine mani olacak davranışlarda ve faaliyetlerde bulunmak ve başkalarını böyle davranış ve faaliyetlere ikna ve teşvik etmek gibi eylem ve faaliyetleriniz disiplin mahiyetinde olduğundan Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğünün 78. Maddesinin 4. Fıkrasının c, e, g, h bendine uyan eylemleriniz nedeniyle parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile tecziyesi talebi ile İl Disiplin Kurulu'na sevkinize karar verilmiştir.

MHP Merkez İlçe eski Başkan Yardımcısı Murat Uslu, yapılan suçlamaların hiçbirinin doğru olmadığını ifade ederek "İl Disiplin Kurulu Başkanı Engin Karakoca ve üyeler neden istifa etti, kamuoyuna onu açıklasınlar" dedi.