Gece bekçileri belirli saat dilimleri için sorumlu oldukları mekanların emniyeti ve güvenliğini sağlar. Bekçi iş ilanlarına başvuru yapmak isteyen adayların belirli özelliklere sahip olması gerekir. Silahlı ve silahsız olarak gece bekçileri görev alır. Fabrikalar, bankalar, inşaatlar ve kamu kurumlarında görev alan bekçilerin çalışma saatleri belirli sistemde göre ayarlanır. Adaylar haftanın belirli günlerinde gece ve gündüz görev alır. Vardiyalı çalışma sisteminin uygulandığı bu pozisyonda izin günleri hafta sonu ve hafta içi günler olarak değişebilir. Başvuru yapan adayların çeşitli eğitimlere katılmış olmuş ve belli bir boy ve kiloya sahip olması gerekir.

Bekçi Adaylarda Aranan Özellikler Nelerdir?

Sorumlu olduğu alanda mal ve can güvenliğini sağlamak görevli olan bekçilik pozisyonuna başvuru yapmak isteyenler adaylarda bazı özellikler aranır. Özel bir durum olmadığı sürece gece çalışan bekçilerin uykusuzluğa alışkın olması aranan niteliklerden biridir. Başvuru yapan adayların boyların 167 cm'den uzun olması aranan fiziksel özellikler arasında yer alır. Boy ve kiloya göre göre hesaplanan vücut kitle endeksinin 18 ile 27 arasındaki değerlere sahip olması başvuru şartlarında yer alır. Bekçi adaylarının yaş aralıkları 18 ile 31 olarak belirtilir. Adli sicil kaydı bulunmayan adaylar bekçilik eğitimlerini tamamladıktan sonra özel kurumlarda görev alabilir. Yaklaşık 20 gün süren bekçilik eğitimleri POMEM tarafından verilir. Eğitim sırasında adaylara bekçinin görevleri, mesleki bilgiler ve silahla atış bilgisi verilir.

Bekçiler Nasıl Çalışır?

Bekçi adaylarının çalışma saatleri 22:00 ile 06:00 arası olarak belirtilir. Fabrika, inşaat sahası ve alışveriş merkezi gibi ticari alanlardaki malların güvenliğini sağlamak için bekçilere ihtiyaç duyulur. Geceleri çalışan bekçiler sorumlu olduğu alandaki eşyaları korumakla yükümlüdür. Bina içinde ve çevresinde dolaşan bekçiler gerek gördüğü durumlara müdahale edebilir. Ayrıca, bekçilerin çalışma saatleri firmalara göre değişiklik gösterebilir. İşe başlama ve bitirme saatleri firmaların gündüz mesailerine göre belirlenir. Adayların uykusuzluğa karşı dayanıklı olması, dikkat yeteneklerinin kuvvetli olması ve acil durumlarda müdahale edebilmek bekçilerin iş rutinleri arasında yer alır.