AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, TBMM'de yaptığı konuşmada gündemine Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin geliştirdiği ve Türkiye'nin ilk cep uydusu olan Grizu 263 A'yı aldı.

Öğrencileri tebrik eden Milletvekili Hamdi Uçar, destek veren herkese teşekkür etti.

Milletvekili Hamdi Uçar'ın meclisteki konuşması şöyle:

Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri

Gözünü Uzaya Dikmiş Gençlerin Diyarı Zonguldak'tan Tüm Türkiye'ye Selamlar

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin geliştirdiği ve Türkiye'nin ilk cep uydusu olan Grizu 263 A, 13 Ocak 2022 tarihinde ABD'den uzaya fırlatıldı yörüngeye oturdu ve sinyaller başarıyla alındı. Bu tarihi anlara şahitlik etmenin onur ve gururunu yaşadık.

Yaklaşık 5 yıl boyunca dünya yörüngesindeki görevini sürdürecek olan yerli ve milli uydumuz, Teknofest 2019 model uydu alanında şampiyon olan takımımız tarafından geliştirilmiştir.

Yeri gelmişken burada TEKNOFEST gibi bir dünya markasına kavuşmamıza öncülük eden T3 Vakfı ve Bayraktar ailesine de şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin 81 vilayetinden pek çok gencimiz TEKNOFEST ile beceri kabiliyet ve enerjilerini yarıştırdılar. Ve nice özel yetenek sisteme kazandırıldı.

1992'de Kozlu grizu patlamasında yitirdiğimiz 263 maden şehidimizin anısını yaşatmak için takımın adı GRİZU 263 UZAY TAKIMI olarak belirlenmiştir. Maden Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Yılların emeği gözümüzün nuru olan Grizu 263 ün yolu açık olsun

Takımımızın da dediği gibi "Karanlık maden ocaklarından uzayın sonsuz derinliklerine uzanan bir "Zonguldak hikayesi" nin kahramanlarına teşekkür ediyoruz.

GRİZU Takımının kuruluş tarihi olan 2016 yılında 8 öğrenci ile başlayan süreç, 2017 yılında 15 öğrenciyle devam etmiş, 2018 yılında 35 öğrenci sayısına ulaşmış ve halen 40 öğrenci ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Hayallerinin peşinde koşan ekibimiz, 2020 yılının Eylül ayında bu sefer TEKNOFEST kapsamında düzenlenen TÜRKSAT Model Uydu Yarışmasına katılmış ve burada da derece yapmıştır.

Takım danışmanı ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent EKMEKÇİ başta olmak üzere

Takım Kaptanları

Muzaffer Duysal ve

Çağla Aytaç Dursun ile

İsmini sayamadığım öğrencilerimiz başta olmak üzere gözbebeğimiz gençlerimiz ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiler.

Karanlık maden ocaklarından uzayın sonsuz derinliklerine uzanan bir Zonguldak hikayesine 5 yıl önce başladılar ve başarı hikayeleri sürüyor.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Grizu 263 Uzay Takımı, şehrimizin üniversitemizin ve ülkemizin göğsünü kabartacak yeni ve büyük başarılarla yoluna devam edecektir.

Artık bir marka olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi hayallerinin peşinde koşan tüm gençlerimiz için iyi bir tercih olacaktır.

Yazılmış ve yazılacak nice başarı hikayeleri için Gençlerimizi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine davet ediyorum.

Sayın Başkan değerli milletvekilleri

Ana vatanı korumanın Mavi Vatanı korumaktan geçtiğinin bilinciyle çalışmaya devam ederken bu yolda gençlerimize her zaman güvenen ve destek veren...

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı'ya

Ana sponsorumuz ERDEMİR'e

ve

Tüm emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum.

Birileri Z kuşağı mı arıyordu

Buyurun size en alasından Z kuşağı

Elif gibi dimdik duran ve hayallerinin peşinden giden gençler

Bu ülkenin pırıl pırıl gençleri ve onların arkasında duran Türkiye Cumhuriyeti Devleti var

Rabbim güzele güzelle ermeyi, bu millete daha nice güzellikler görmeyi nasip etsin

Ülkemle Zonguldağımla ve gençlerimizle gurur duyuyoruz.

Biz güvendik onlar başardılar

Toprağa neyin tohumu atılırsa onun meyvesi çıkar

Yerli ve milli uydu ile göklere imza atmaya devam edeceğiz.

Geleceğimiz güvenli ellerde

İşte LİDER

İşte GENÇLİK

İşte Asım'ın nesli

Yüce Meclisi Saygı İle Selamlıyorum.