Türkiye'nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali yarışmaları Türkiye'nin dört bir yanında büyük bir coşkuyla sürerken, TEKNOFEST rüzgarı Anadolu'yu sarmaya devam ediyor. İnsansız Hava Araçları (İHA) yarışları 09 Ağustos - 14 Ağustos tarihlerinde Afyon'da gerçekleştirildi.

İHA konusundaki farkındalığı arttırmak ve yaygınlaştırmak, bu alandaki teknolojik gelişmeleri izlemek ve bu gelişmelere katkı sağlamak aynı zamanda katılımcılara teknik ve sosyal deneyim kazandırmayı amaçlayan, 2016 yılından bu yana yapılan yarışmaya ulusal ve uluslararası düzeyde lise ve üniversite öğrencileri katılıyor. TÜBİTAK yürütücülüğünde gerçekleşen yarışma Döner Kanat ve Sabit Kanat olmak üzere iki farklı kategoride düzenleniyor. Liseler kategorisinde bu yıl olağanüstü sayıda başvurunun yapıldığı yarışmada 80 döner kanat, 80 sabit kanat olmak üzere 160 lise takımı finallere katılıp tasarlayıp ürettikleri İnsansız Hava Araçlarını yarıştırmaya hak kazandı.

Devrek Anadolu Lisesi İHA takımı GÖKKURT sabit kanat kategorisinde İHA yarışmaları finallerine katılan Türkiye'deki 80 takımdan biri oldu ve 9 - 14 Ağustos 2022 tarihlerinde Afyon Motor Sporları Merkezi'nde düzenlenen yarışma finaline katıldı.

GÖKKURT İHA takımı danışman öğretmen Burak Demirci; takım kaptanı Uygar Bekmezci, takım üyeleri Eren Gebeş, Hazal Genç ve Naz Saraç olmak üzere beş üyeden oluşuyor. Devrek ve Zonguldak'ı temsil eden Devrek Anadolu Lisesi İHA takımı GÖKKURT Sabit Kanat Kategorisinde bir hafta süren yarışmaların neticesinde finallere katılan 80 takım içerisinde 6'ncı olarak muhteşem bir başarı elde etmiştir. Ayrıca zorlu ve yüksek rekabetin yaşandığı yarışmada İHA'ların yapması gereken görevleri tamamlayabilen sadece 19 takım yarışma sonucunda sıralamaya girebildi.

TEKNOFEST'in festival ve gösteri bölümü ise 30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında Samsun'da düzenlenecek, Devrek Anadolu Lisesi İHA takımı GÖKKURT da festivalde yerini alacak. Takım üyeleri festival alanındaki İHA standında ürettikleri İHA'yı tanıtacak.

Okul idaresinden yapılan açıklamada, "Projenin başlangıcından bugüne kadar bize desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ercan Kahya'ya ve ulaşım aşamasındaki katkılarından dolayı Bükrü Yapı'ya teşekkür ediyoruz" denildi.