-ÖZEL İÇERİK-

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, kaçak ocağın yaşandığı Bölüm Mahallesi'ndeki maden ocağının başındaki gelişmeleri aktardı.

Başkan Yeşil, kurtarma şartlarının çok zor olduğunu belirterek işçilerin -140 metrede olduğunu açıkladı. Kilimli İlçesi Bölüm Mahallesi'nde 80 gün önce kapatılan ancak ruhsatsız bir şekilde çalıştırılan kaçak ocakta Murat Ovaz ve Sabahattin Kalaycıoğlu adlı işçiler kurtarılmayı bekliyor.

GMİS Başkanı Yeşil, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı;

"Trika dediğimiz malzeme, tavanları tutan bağları bozmuş ve tavan göçmüş. İşçi arkadaşlarımız oraları tamir ede ede aşağıya inmeye çalışıyorlar. Orada çalışacak işçi arkadaşların tekrar üzerine göçük olmasın diye tamir ede ede gidiyorlar. Ocağın toplam derinliği -170metre, işçilerin bulunduğu -140 metrede. Dik ve dar bir yer, çalışan arkadaşlarımızın da hayatı tehlikeye girmesin diye, bir kaza yaşanmasın diye emniyet önlemleri alınarak aşağı iniyorlar. Arkadaşlara hala ulaşılamadı, sağ çıkıp çıkmayacakları ile ilgili yorum yapamam. Büyük ihtimal o göçük olan alanın arkasında kaldılar. Sağ da çıkabilirler. Arazi şartları çok dik ve yamaç olduğu için önce iş güvenliği önlemleri alındı, tahkimatlar yapıldı. Şimdi de mevcut alanda göçükteki posta alımı başladı. Şartlar çok zor, arkadaşlarımız çok dikkatli çalışıyor."