Genel Maden İşçileri Sendika(GMİS)Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçi alımı konusunda açıklamalarda bulundu.

Genel Maden İşçileri Sendika(GMİS)Başkanı Hakan Yeşil, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Corona Virüse yakalandığı için işçi alımı konusunu görüşemediklerini söyleyerek, Cumhurbaşkanın tekrar Zonguldak'a geldiğinde bu sorunu tekrar dile getireceklerini ifade etti.

Balkan Yeşil açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Türkiye Taşkömüründe şuanda sayılarımız düşük. İş güvenliği ve sağlığı anlamında zorluklar çekiyoruz. Bunları yetkililere anlattık. Siyasilere anlattık. Tabi ki bunun peşini bırakmış değiliz. Sayın cumhurbaşkanımız Zonguldak'a gelecekti. Görüşme fırsatımız olacaktı ama, cumhurbaşkanımız korona virüse yakalandığı için görüşemedik. Ama önümüzde ki aylarda tekrar Zonguldak'a geleceği söyleniyor. Bizde işçi alımıyla ilgili bunu en iyi şekilde anlatarak bu sıkıntıyı gidermek istiyoruz. Şuanda siyasetçilerde, bizlerde, sivil toplum örgütleri de aynı duygu ve düşünce içerisindeyiz. Bunu da aşacağımızı düşünüyorum."