Artık birçok uygulama, birçok teknolojik alet hayatımızı daha kolay hale getirirken bir yandan da zamandan tasarruf etmemize imkan tanımaktadır. Gıda sektörü işin içine girdiği zaman ise çok büyük işletmeler devreye girdiği için gıdaların işlenmesi de buna bağlı olarak zaman alıcı bir hal alabilmektedir. İşte bu noktada son teknolojiye uygun makinaların gıda sektöründe kullanılıyor olması, gıda işlenmesi süresini kısaltarak daha hızlı bir üretime geçilmesini sağlamaktadır.

Gıda işleme makinalarının işlevleri birden fazla olabilir. Karıştırma, değişik yöntemlerle pişirme, mayalama, homojenleştirme, raf ömrünün uzaması için UHT ve daha birçok farklı işlevi bulunan gıda makinaları, sadece restoranlarda değil, büyük marketlerde ya da mağaza zincirlerinde de karşımıza çıkabilmektedirler. Bu noktada gıda makinalarının kullanım alanının büyük olduğundan bahsetmek gerekir. Peki gıda makinaları alınırken nelere dikkat etmek lazım? Bu makinaları alırken nasıl bir süreç izlenmeli?

Gıda İşleme Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle bir gıda işleme makinesi alırken bu makinenin son teknolojik ürün olup olmadığına dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu makinelerin seçimi, uygulanacak işlemin işlevine, niteliğine, ekipmanların özelliğine ve diğer özelliklerine göre değişkenlik gösterdiği için, buna göre bir seçim yapılmalıdır. Gıda işleme makinesi alırken makinelerin boyutları, ağırlıkları, bakımları, yedek parçaları, nerede kullanılacağı, hangi işlevi göreceği, kullanılan malzemenin kalitesi, dayanıklılık ve tesis alanına göre kapladığı alan dikkate alınarak seçilmelidir.

Uzermak Gıda İşleme Makinelerinin Avantajları

Uzermak olarak teknoloji ve yeniliklerle müşterilerimize destek olmayı ve hizmet vermeyi amaçlıyor, ihracat yaparak dünyadaki varlığımızı artırmayı hedefliyoruz.

Firmamız, dünyanın önde gelen gıda işleme endüstrisi firmalarına, makine ve ekipman imalatının yanı sıra, montaj hizmeti, anahtar teslimi fabrika kurulumu ve satış sonrası servis hizmeti sunmaktadır. Ürettiği yüksek kaliteli ve yüksek performanslı özel imalat makineler ile sektöründe en çok tercih edilen üreticilerden biri haline gelmiştir.

Uzermak, Süt pişirme kazanları, Proses peynir makineleri, Haşlama, yoğurma ve gramajlama makineleri, Proses tankları, Teleme süzme tanburları, Kesintisiz sistem kaşar peyniri işleme hattı, Hellim peyniri üretim hattı, Eritme peynir makineleri, FetaCUT mekanik homojenizatörler, UHT sistemi, Düşey film evaporatörler, Plakalı pastorizatörler ve eşanjörler, ile gıda işleme ekipmanlarını üstün kalite anlayışı ile üretmektedir.