Buradaki törene; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, CHP Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak Baro Başkanı Türker Kapkaç, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Murat Pulat Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Varol Demirköse İYİ Parti il Başkanı Yavuz Erkmen, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Stadyumda yapılan programda Vali Mustafa Tutulmaz ile Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, tören alanında selamlama yaptılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Yüksel, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi;
"Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesi ülkemizin dört bir yanına yayılarak elde ele dolaşan bağımsızlığımızın 103'üncü yılını kutluyorum. Nice kahramanlarımızın zaferi bu. Yüz üç yıl önce ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk kurutuluş mücadelesi sürdürmüştür. Binlerce şehit verilerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Sevgili gençler dünya da gerçekleşen olayların doğru değerlendirip ona göre yol haritası çizen yarınlarınıza ışık tutacak birlik ve beraberliğimizin anahtarı olacaktır."

Okul öğrencileri, Atatürk'ün Gençliğe Hitabı'nı ve şiirler okudular. Halk oyunları ve jimnastik gösterileri ile izleyiciler coştu. Program sonunda Zonguldak il genelinde resim müzik şiir ve spor alanında derece alan 53 öğrenciye ödülleri takdim edildi. Stadyumda kurulan standlar ziyaret edildi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çekilen Hatıra fotoğrafları ile sona erdi.